Klassiska hissgardiner

Hissgardiner Luxaflex®

Luxaflex® kollektion av hissgardiner finns i fem modeller och i en mängd olika vävar. Här har du möjlighet att välja gardiner med med mjukt böljande veck eller med en insydd trälatta i tygstycket som ger styva och strama veck. Kollektionen innehåller transparenta, halvtransparenta, täta och mer mörkläggande vävar. Två av de fem modellerna är fodrade för en mer ljustät gardin. Vävarna finns både som enfärgade och med mönster.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information

  Luxaflex® hissgardiner finns i fem olika modeller:

  • Ballina Back: runda lattor i aluminium som ligger insydda i kanaler på baksidan av hissgardinen. Ballina Back passar bäst till enfärgat tyg.
  • Ballina Front: runda lattor i aluminum som ligger i insydda i kanaler på framsidan av hissgardinen. Ballina Front passar bäst till randigt eller mönstrat tyg då mönstret inte bryts av utan fortsätter runt kanalen.
  • Segmenta: här hissas gardinen upp i hela segment. När den är upphissad blir paketet platt och jämt. Segments tillverkas alltid med runda aluminiumstänger på framsidan. Denna modell passar i höga fönster och burspråk.
  • Segmenta de Luxe: en variant av Segmenta och tillverkas alltid med foder. Gardinen används med fördel i rum där man önskar mindre ljus. Som standard är det insydda aluminiumstänger mellan vävarna – alternativt på framsidan. Denna modell passar i höga fönster och burspråk.
  • Linea de Luxe: exklusiv hissgardin med platta lattor som ligger i påsydda kanaler på baksidan av hissgardinen – som standard placerad mellan vävarna. Alternativt på fram- eller baksida. Den platta aluminiumlattan ger ett stramt och kraftfullt utseende. Linea de Luxe levereras alltid med foder och passar därför bra i rum där man önskar mindre ljus. Passar bäst till randiga och mönstrade vävar.
 • Teknisk information / betjäning

  Sidodrag: Levereras som standard med stålkedja i höger eller vänster sida. Plastkedja i vitt finns som valmöjlighet. Kedja finns i 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm.

  Lindrag: Placering i höger eller vänster sida.

  Motor: Inbyggd 24V DC motor. Här kan du läsa mer om styrningsalternativ.

 • Mätning / Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / leverans

  Alla hissgardiner från Luxaflex® måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt gardinköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller lite för mycket insyn i bostaden? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra gardiner, persienner, rullgardiner och andra solskydd.

  Till Solskyddsguiden Till Solskyddsguiden