Klassiska gardiner

Klassiska gardiner
Luxaflex®

Luxaflex® erbjuder en gardinkollektion med tyger av hög kvalitet för både privat och offentlig miljö.
Hos Luxaflex® hittar du ett 20-tal olika gardinserier av olika tygvarianter som vardera innehåller fem olika gardinmodeller. Här finner du allt ifrån traditionell veckbandsgardin till moderna loungegardiner. När det gäller tyger går det exempelvis att välja screentyger, transparenta tyger, fördunklande tyger som passar utmärkt som mörkläggning i sovrum samt dim out och ljudabsorberade kvaliteter. Klassiska gardiner från Luxaflex® går att montera på antingen stång eller skena.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information
  • Samtliga tyger är flamsäkra
  • Tre olika transparens att välja bland: de allra tunnaste gardinerna går under kategorin transparent, i mellankategorin återfinns våra täta vävar varav en har uppmätta och bra ljudabsorberande egenskaper – utmärkt i rum som behöver förbättra akustiken. Våra tätaste vävar, (inte att förväxlas med en 100% mörkläggande väv) går under kategorin fördunklande (eller dimout).
  • Transparent och tät väv går även att få som screenväv. Screenväven reflekterar solens strålar effektivt och hjälper till att bibehålla ett behagligt inomhusklimat – trots att du fortfarande kan se ut.
  • Fem olika gardinvarianter:
  • Swinggardin som har ett transparent Swingband påsytt, samt påmonterade rynkbandskrokar. Används med fördel tillsammans med glid på snöre och gardinskena för att skapa den omtalade loungegardinen, men fungerar även till ringar på gardinstång.
  • Gardin med glid på band har ett transparent Glid på band påsytt och fungerar tillsammans med en så kallad smalspårsskena – välj mellan Kirsch Elite-skena och A-skena.
  • Veckbandsgardinen har ett transparent veckband påsytt och används tillsammans med valfria fingerkrokar. Denna gardin passar därför både till gardinskena och gardinstång.
  • Gardin med fastsydda veck har fasta sydda veck och baktill en justerbar påmonterad krok som passar både till gardinskena och gardinstång.
  • Öljettgardin har denna påmonterade öljetter i stål (40 mm innerdiameter) och passar därför till gardinstång. 
 • Mätning / montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / leverans

  Alla gardiner från Luxaflex måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt gardinköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller lite för mycket insyn i bostaden? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra gardiner, persienner, rullgardiner och andra solskydd

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden