Panelgardiner

Klassiska panelgardiner
Luxaflex

Luxaflex® har ett brett sortiment av panelgardiner i olika mönster och struktur. Samtliga vävar finns även i deras rullgardinskollektion vilket gör att du kan matcha och mixa rullgardiner och paneler som du vill. Panelvävar i rullgardinstyger är styvare än traditionella panelvävar vilket gör att de fungerar utmärkt att dra fram och tillbaka i skenan utan att trilla av eller att skrynkla sig. Vävarna är tåliga och bleks inte jämfört med vanliga tyger. De raka och släta längderna ger ett minimalistiskt och stilfult intryck.

Panelskenorna finns i två till fem spår. Det som avgör vilken skena du ska ha beror dels på hur breda skenor som önskas men även hur många paneler du vill hänga upp. Panelskenan är vit och gliden är teflonbehandlad för att glida bättre i skenan.

Luxaflex® panelgardiner går att få från 25 cm bredd upp till hela 120 cm, vilket gör att det går att hitta en panellösning till i stort sett alla fönsterpartier.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information
  • På vävar med lodräta ränder kan det förekomma skevheter i ränderna eftersom trådriktningen ändras när väven stärks.
  • Komplettera din panelgardin med lister. Du avgör själv hur många och vart det skall placeras. Välj mellan lister i aluminium eller trä.
  • Som standard levereras click-in-glid. Mot tillägg går det att få rullglid med gummiskodda hjul.
 • Teknisk information / Betjäning

  Handdrag: Panelerna betjänas genom att dra i väven. Dragstång, magnethandtag eller list finns som tillbehör.

 • Mätning / montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / leverans

  Alla panelgardiner från Luxaflex® måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt rullgardinsköp.

Liknande produkter

Hitta närmaste butik

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

Vi hjälper dig hitta rätt solskydd

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Röd divan i vindsvåning med matchande fondvägg och gardiner i takfönstren

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller lite för mycket insyn i bostaden? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra gardiner, persienner, rullgardiner och andra solskydd.

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden