Frihängande plisségardiner

Frihängande plisségardin Luxaflex

Luxaflex® plisségardin bygger på små diskreta över och underlister vilket gör att gardinen nästan inte syns vid uppdraget läge. 
Vävkollektionen är indelad i fyra olika sektioner; transparenta semitransparenta, täta och ljustäta vävar.

Plisségardinen regleras med snördrag, sidodrag eller med motor och fjärrkontroll. Luxaflex Plisségardiner går även att få med SmartCord vilket innebär att linan bibehålls kort, oavsett om gardinen är uppdragen eller nerdragen. Du höjer och sänker din gardin enkelt och slipper samtidigt långa linor dinglande eller liggandes i fönsterkarmen. 

Lister, linor och detaljer finns i vit, svart, grå eller antracit. Som standard matchar linan den valda skenfärgen.

Maxbredd: 240 cm, Maxhöjd: 300 cm
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information
  • För optimal passning går Luxaflex® plisségardiner att få i tre olika skensystem. Detta gör att det går att hitta en gardinmodell till de allra flesta fönstertyper. Systemen går att få i skenfärgerna vit, beige, aluminium, antracitgrå, brun och svart.
  • Vissa plissémodeller går att få i så kallad rammodell, vilket innebär att gardinen levereras med monteringsram (U-profil) helt runt om. Ramen sätts ihop med fyra plasthörn.
  • Väven till en plisségardin skarvas aldrig. Kontakta din Moogio-butik för att få exakta mått på de olika typerna.

   

  Det finns en flera specialvävar att välja bland till dina plisségardiner:

  • Natt/Dag: gör det möjligt att kombinera två vävar i samma gardin.
  • Topar®Plus: Vissa av vävarna är efterbehandlade med Topar®Plus vilket innebär att väven reflekterar sol och värme för en skönare inomhustemperatur. Väven är dessutom fukt- samt smutsavvisande och tvättbar.
  • Dust Block®: Väven är behandlad för att stå emot damm, rök, vatten och oljebaserade vätskor som exempelvis kaffe och vin. Efterbehandlingen är på båda sidor av väven och behandlingen förlänger vävens hållbarhet.
  • Verosol®: En unik väv med aluminiumbaksida. Väven reflekterar solens strålar effektivt och skapar ett behagligt inomhusklimat. Verosol® finns i tre kvaliteter/tätheter och i sex basfärger.

   

 • Teknisk information / betjäning

  Lindrag: Placering i höger eller vänster sida. Linlås eller linhållare.

  Sidodrag: Placering i höger eller vänster sida. Kedja i vit, grå, antiavi eller svart plast. Längder i 40, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm. Stålkedja mot pristillägg.

  Handtag: Betjänas med ett eller två handtag vi bredder över 130 cm. Som standard levereras transparent plasthandtag men metallhandtag i vitt eller aluminium är också möjligt. Dragstång finns mot pristillägg, dock endast med plasthandtag.

  Motor: Inbyggd 12V (batteri) eller 24V DC motor. Här kan du läsa mer om olika styrningssätt.

 • Mätning / Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / Leverans

  Alla plisségardiner från Luxaflex® måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt gardinköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller lite för mycket insyn i bostaden? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra gardiner, persienner, rullgardiner och andra solskydd

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden