Motorisering

Gör det bekvämt och enkelt för dig genom att motorisera dina solskydd. Motorlösningarna är oftast helt integerade i ditt solskydd vilket gör dem ytterst diskreta. Motorn placeras i överlisten eller i rullgardinsröret där den ligger helt dold. Vi rekommenderar er att beställa motorer direkt vid beställningstillfället, då vet vi att det blir korrekt monterat i samband med tillverkningen av ditt solskydd.

Det finns många fördelar med att motorisera ett solskydd. Bland annat blir dina gardiner barnsäkra då kedjor och linor som barn kan fastna i försvinner. Bekvämligheten är en annan orsak till att motorisering är populärt, till exempel kan du programmera dina gardiner utifrån din dygnsrytm och gardinerna dras upp när det är dags att gå upp och dras ned när det är sängdags. Även tryggheten att kunna dra upp och ned gardiner när man är bortrest är en viktig aspekt då detta gör att bostaden ser bebodd ut vilket minskar risken för inbrott.

Styrning kan delas upp i nivåer beroende på hur avancerat system du önskar.

  • Styrning med fjärrkontroll. Detta är det helt klart vanligaste valet hos våra kunder. Du styr enkelt dina gardiner genom knapptryckningar på fjärrkontrollen. Du kan exempelvis ställa in program utifrån din dygnsrytm eller om det är andra tider som du önskar att gardinerna automatiskt skall öppnas eller stängas. Både Somfy och Luxaflex tillhandahåller styrningar med fjärrkontroll.
  • Trådlös styrning genom app på din telefon eller surfplatta. Väljer du denna betjäningsmetod får du en stor flexibilitet i användandet av dina gardiner. Precis som med fjärrkontroll kan du ställa in olika program så gardinerna öppnas/stängs vissa tider på dygnet. Har du appen så kan du även justera dina gardiner när du inte är hemma. Skiner solen och du vill ha svalt när du kommer hem från jobbet? Öppna upp appen och med några snabba klick har du dragit ned gardinerna hemma. Mer praktiskt och bekvämt kan det knappast bli! Både Somfy och Luxaflex tillhandahåller styrningar med app.
  • Komplett hemma-automatik-styrning. Om du har många system i ditt hem som du vill sammankoppla med en styrning rekommenderar vi TaHoma från Somfy. Exempel på system man vill samköra styrning på kan vara gardiner, markiser, larmsensorer, garageport och belysning. TaHoma fungerar på de allra flesta produkter och i och med att det är kompatibelt med andra system skapar det oändliga möjligheter.
Läs mer

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

  • Vi enas om en tid som passar dig.
  • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
  • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

Solskyddsguiden

För ljust i sovrummet? Eller lite för mycket insyn i bostaden? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra gardiner, persienner, rullgardiner och andra solskydd.

Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden