Rullgardiner Facette®

Facette® Luxaflex

Facette® från Luxaflex® är en unik solavskärmningsprodukt som består av två lager väv som har omväxlande transparenta och täta segment. När väven öppnas upp ser man ut genom de vågräta ränderna och när väven stängs igen blir den tät och ljusavskärmande.
Kollektionen består av 46 vävar, alla noga utvalda för att tillföra något extra till ditt hem. Vävarna finns i sex olika vävkvaliteter och samtliga vävar är 100% tillverkade i ett flamsäkert garn för att skapa ett tryggt hem. I kollektionen kan du välja på två olika storlekar av segmenthöjder; 14 och 46 mm. Alla färger finns i båda storlekarna.

Facette® passar utmärkt till olika fönsterstorlekar och ger en behaglig komfort året om.
Gardinen hissas upp eller ned med väven i öppet eller stängt läge. När produkten är i sitt nedersta läge kan flexibel ljusreglering fås och exakt mängd ljus som önskas kan släppas in.
Facette® kan betjänas med antingen sidodrag eller motor. Väljer du motor är den placerad inuti röret. Välj mellan betjäning i höger eller vänster sida.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information
  • Facette® kommer i två olika storlekar, 14 och 46 mm
  • Facette® tillverkas alltid med en stilren kassett som finns i tre färger
  • Facette®har en 12 mm dekorativ anodiserad aluminiumunderlist som ligger mellan de två vävarna. Ändpluggen går 6 mm längre nedan själva väven.
  • Facette®finns i två olika vävkvaliteter; 100 % polyester samt 100% flamsäker polyester. Alla vävar är antistatbehandlade.
  • Beställs flera gardiner (max 5 st) med likadan väv, färg och montering kan mönsterpassning väljas.
 • Teknisk information / Betjäning

  Sidodrag: Välj mellan kedja i stål, vit, grå eller svart plast. Finns i 40, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm. Levereras som standard med barnsäker kedjespännare.

  Motor: Facette® går att få med motorbetjäning, kontakta din närmaste Moogio-butik för mer information.

 • Mätning och Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / leverans

  Alla rullgardiner från Luxaflex® måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt rullgardinsköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

Solskyddsguiden

För ljust i sovrummet? Eller alldeles för varmt på uteplatsen? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra markiser, persienner, parasoller, rullgardiner och andra solskydd.

Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden