Fönstermarkiser

Screenmarkiser

De vertikala fönstermarkiserna/screenmarkiserna är generellt mycket vindtåliga och passar därför vid större fönsterpartier och vid kustnära områden. Markiserna går att få med en perforerad väv som går att se ut igenom. Screenmarkisen är effektiv på flera sätt, den håller rumstemperaturen på en behaglig nivå och är även ett optimalt bländnings- och insynsskydd för både bostäder och arbetslokaler. Screenmarkiserna är pulverlackade med detaljer i genomfärgad hög kvalitativ plast.
Det går att montera screenmarkiserna antingen på vägg, i nisch eller inbyggda i fasaden. Det finns modeller med rund eller fyrkantig kassett. Markilux har även en triangulär screenmarkis för de situationerna där det inte fungerar med en vanlig modell.


För att få ut maximalt av dina fönstermarkiser rekommenderar vi att utrusta dem med motor och sol- och vindsensor, då sköter automatiken allt och dina markiser rullas automatiskt upp och ned beroende på vädret.

Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Screenmarkiser Markilux

  Markilux har flera olika modeller av screenmarkiser/vertikalmarkiser.
  Här är ett urval:

  Markilux 620 Tracfix ger skydd från sol och nyfikna ögon. Markisen har ett tracfixsystem vilket innebär att markisens väv går ner i en ziplist inuti sidoskenorna. Detta gör att markisen är extra stabil exempelvis vid hårt blåst. Den kan även fås med helt mörkläggande väv vilket är praktiskt om man inte kan sätta något på insidan.

  Maxbredd: 400 cm
  Prisexempel: 300×300 cm – 29 247 kr (ink motor, exklusive installation)

   

   Markilux 720/820 är byggd på samma teknik men har olika kassetter, rund eller fyrkantig. Modellen är stilren och minimalistisk. De smala och diskreta sidoskenorna som väven löper i monteras direkt på väggen och är därför mest lämpad till fasta fönsterpartier.

  Maxbredd: 300 cm
  Prisexempel: 300×300 cm – 23 508 kr (ink. motor, exklusive installation)

   

  Markilux 776/876 kallas även Large Screen och markisen är unik i sitt slag då den kan göras i väldigt stora storlekar.  Markisen är utrustad med ett tensionsystem så väven hålls alltid väl spänd trots markisens storlek. Markilux 776/876 kan även fås med tracfixsystem vilket innebär att markisen är extra stabil exempelvis vid hårt blåst.

  Maxbredd: 600 cm
  Prisexempel: 300×300 cm (utan ZIP) – 34 592 kr (ink. motor, exklusive installation)

   

   

   

   

   

 • Screenmarkiser Draper

  Draper DS92 och DS127 är våra svensktillverkade screenmarkiser och ett utmärkt val om du vill ha en enkel och diskret lösning till dina fönster. Fönstermarkiserna har en tätslutande aluminiumkassett och sidoskenor som löper parallellt med fasaden. Båda modellerna är utrustade med zipfunktion, som låser in markisens kanter i sidokanaler, vilket gör den mycket väder- och vindtålig. DS127 går att tillverka i storlekar ända upp till 500 cm i bredd, och passar alltså även för riktigt stora fönster.

  Mått (max): 300 x 225 cm
  Prisexempel: 200×200 cm – 14 550 kr (ink. motor, exklusive installation)

   

  Draper DS127 har samma egenskaper som DS92 med undantag att den kan göras i betydligt större storlekar.

  Mått (max): 500 x 300 cm eller 300 x 500 cm
  Prisexempel: 300×250 cm – 19 919 kr (ink. motor, exklusive installation)

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller alldeles för varmt på uteplatsen? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra markiser, persienner, parasoller, rullgardiner och andra solskydd.

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden