Pergola

Markis Markilux Pergola

Markilux Pergola rankas i topp när det gäller skydd mot sol och blött väder. Pergola är för dig som vill ha en markis som kan täcka små som stora ytor och behöver tåla kraftigare vind med en elegant design. Det speciella med denna markis är att den har sidostyrskenor på båda sidor som håller väven på plats, samt en stolpe på varje sida som fästs i marken. Tack vare stolparna är markisen mer vindstabil och klarar med rätt lutning mer vatten än en traditionell markis.

En pergola-markis ger mycket bra skydd mot sol och blött väder för stora ytor, med högteknologisk och tilltalande design
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader

För storslagna planer, även om det blåser och är blött

Pergolamarkissystemet stöds av två smala stolpar med sidostyrskenor och ger generös skugga på terrassen. Tack vare de robusta stolparna kan pergolans räckvidd nå upp till 6 meter och ge skugga på en yta på upp till 30 kvadratmeter. Du kan även koppla ihop flera med varandra för tex. en restaurangverksamhet. Stolparna som markisen fästs i framtill kan justeras utmed sidoskenorna om så önskas. Du kan därmed justera stolparnas höjd, antingen manuellt eller motoriserat och därmed enkelt justera själva markisens lutning i förhållande till sol- och vattenavrinning.

Optimalt skydd; både för dig och markisen

Med en Markilux Pergola har du alla möjligheter att göra din favoritplats utomhus till något helt unikt. Med Pergolan har du även en mängd olika belysningsmöjligheter, stolpformer och valmöjligheter för rullgardiner i frontbalken. Oavsett hur starkt solen skiner, och även om det blåser på, är Pergola ett självklart val av markis.

Markistyget försvinner helt inuti kassetten och drar därför nytta av ett optimalt skydd när den inte används. Om det är något som kan verka mer imponerande än utseendet på denna markis så är det hur Markilux Pergola fungerar elegant och felfritt.

INNOVATIVA KOMPONENTER

Rejäla sidolister och förlängd duk med tracfix

Tracfix säkerställer en tät duk, löper mjukt och lätt genom sidostyrskenorna. Systemet ger duken ett generellt renare utseende och förbättrar vindstabiliteten, eftersom dukarna därigenom löper innanför sidostyrskenorna som liknar ett blixtlåssystem och därför inte lämnar ett luftspalt mellan skenan och duken.

Behaglig belysning eller extra värme på kvällstimmarna

För ytterligare komfort under de sena kvällstimmarna kan du till din Pergola välja mellan en LED-Line, eller de välkända LED-Spots, som sprider en mysig atmosfär för alla som samlas under förtältet på kvällen. Du kan också välja till värmare som integreras efter dina önskemål.

Högteknologisk tyst motor

Pergolan finns med tyst motor, där ljudet från motorn reduceras avsevärt när markisen flyttas in och ut.

Integrerad skärm plus

Det går att få Markilux Pergola med det unika shadeplus. På så sätt får du ett integrerat markistyg i främre bommen, som kan rullas ner vertikalt, och skyddar mot lågt liggande sol och nyfikna blickar.

Hundratals färgalternativ

Till din Markilux Pergola kan du välja mellan flera hundra olika färger och mönster på väven. Som standard kan du välja mellan 7 olika färger på konstruktionen. Det är även möjligt att välja till valfri RAL-färg så att du kan designa din Pergola precis efter dina önskemål.

Motståndskraftig i hård vind

En Pergola är mer kraftfull och vindtålig än en traditionell markis. Detta på grund av hela konstruktionen som den är uppbyggd kring med sidostyrskenor som går från kassetten ut till stolparna. Konstruktionen är därför helt utan armar klassiska vikarmar byggd på stolparna i änden som sitter stadigt fast i marken. Pergolan klarar därför vindar upp till vindklass 3, vilket motsvarar starka vindar på upp till mellan 10,5 och 13,4 meter per sekund.

Solskydd för större ytor

Markilux Pergola täcker ytor upp till 30 kvadratmeter. Markisen är därför särskilt lämplig för att ge skugga och skydd mot regn på större ytor. Behöver du avskärmning för ännu större ytor? Tveka inte! Pergolan kan kopplas ihop, och du kan därför ha 2 eller flera uppsatta efter varandra, vilket inte bara är riktigt funktionellt, utan säkert också elegant och unikt för ögat.

Mer komfort med fjärrkontroll och automatisering

För optimal komfort kan du enkelt och bekvämt styra din Pergola via fjärrkontroll, appkontroll eller till och med röststyrning. Du kan också ansluta en sol och vindsensor, som automatiserar och hjälper markisen att undvika skador under dåliga väderförhållanden.

 

Solskyddsguiden

För ljust i sovrummet? Eller alldeles för varmt på uteplatsen? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra markiser, persienner, parasoller, rullgardiner och andra solskydd.

Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

  • Vi enas om en tid som passar dig.
  • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
  • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.