2 juli 2021

Efter succéstarten: Nu växer Moogio Linköping vidare

Det går bra för den nyöppnade Moogio-butiken i Linköping. Så bra faktiskt att butiken, som öppnade 24 mars i år, redan nyanställer. Och det är bara början. Vi har pratat med Anna och Lars Karlsson som sedan en tid driver Moogio Linköping.

Fullbokade kalendrar, redan innan öppning

För Lars och Anna Karlsson som driver solskyddsbutiken i Linköping har de senaste månaderna varit intensiva. Lars Karlsson:

– Det har varit en otrolig start! Redan innan vi öppnade butiken var kalendrarna fullbokade med kundmöten. Och sen har det bara fortsatt. Vi är så tacksamma för det fantastiska mottagande vi har fått av Linköpingsborna.

Flera faktorer bakom framgången

Moogio växer just nu så det knakar i både Sverige och Danmark. För Linköpings del är det enligt Anna Karlsson flera faktorer som samverkar:

– Moogio har ett unikt fokus på kvalitet och erbjuder designprodukter från utvalda tillverkare. Dessutom har Moogio träffat helt rätt i marknadsföringen, vilket har gjort att vi har kunnat släppa den delen och fokusera fullt ut på att ta hand om förfrågningar och kunder.

Skapar arbetstillfällen lokalt

Johan Palmér är VD för Moogio International, som äger och utvecklar varumärket Moogio. Han ser en stor potential i Östergötland:

– Moogio har under de senaste fem åren vuxit med 20% per år. Med etableringen i Linköping får vi en strategisk utgångspunkt, i en tillväxtort, varifrån vi kan växa i hela Östergötland. Just nu söker Moogio Linköping efter fler duktiga montörer och jag tror att vi kommer få många nya kollegor i regionen under kommande år!

Om Moogio

Moogio är en snabbväxande franchisekedja inom skräddarsydda solskydd, med en 20-procentig årlig tillväxt de senaste fem åren. Med sina trettiotal butiker i Sverige och Danmark är Moogio Nordens största solskyddskedja inom måttbeställda solskydd för privatpersoner och företag. Moogio erbjuder medvetna privat- och företagskunder ett brett sortiment av skräddarsydda markiser, gardiner, rullgardiner, persienner och parasoll.