8 juli 2021

Nyanställningar för snabbväxaren inom solskydd i Karlstad

Det går bra för nyöppnade solskyddsbutiken Moogio i Karlstad. Så bra faktiskt att butiken, som öppnade 17 mars i år, redan har nyanställt. Och det är bara början. Hör vår franchisetagare i Karlstad, Albert Alyasaki, berätta om den första tiden som ansvarig för butiken i Karlstad.

Intensiva månader!

För Albert Alyasaki som driver Moogios nya solskyddsbutik på Kasernhöjden 7 i Karlstad har de senaste månaderna varit intensiva:

– Jag fastnade tidigt för Moogios fina produkter och höga kvalitet, så det har varit ett nöje att få leverera ut dem till våra kunder i Karlstad.

Kundmöten, redan från dag ett

Enligt Albert var kalendern fullbokad med kundmöten redan innan butiken öppnade. Och sen har det bara fortsatt:

– Jag är så tacksam för det fantastiska mottagande vi har fått av Karlstadborna, det är verkligen långt över förväntan. Och vi har knappt börjat än…!

Flera faktorer bakom framgången

Moogio är en butikskedja med ett trettiotal butiker i Sverige och Danmark. Tillväxttakten är hög i båda länderna. För Karlstads del är det enligt Albert flera faktorer som samverkar:

– I grund och botten tror jag att det är produkternas kvalitet och Moogios erbjudande som fyller en lucka i marknaden. Sen ser vi just nu en pandemi-effekt som gör att många investerar lite extra i sin bostad. Men framför allt är inredningsintresset på topp i samhället, vilket gör kunderna mycket mer medvetna än tidigare – man vill ha kvalitet. Alla de sakerna tror jag har gynnar oss på Moogio.

Nyanställningar på gång

– Vi har fått en fantastisk start och kommer att fortsätta att växa. Vi har redan anställt en montör och snart vill vi bli ännu fler! Som Karlstadbo är det kul att få skapa nya arbetstillfällen, kanske extra mycket i dessa tider.

Karlstad en strategisk plats

Moogio finns idag på många orter i Sverige och Danmark. Att valet nu föll på Karlstad var ingen slump. Johan Palmér är VD för Moogio International, som äger varumärket Moogio:

– Moogio har under de senaste fem åren vuxit med 20% per år. Med etableringen i Karlstad får vi en strategisk plats, i en spännande region, att utgå ifrån när vi utvecklar vår affär vidare i hela Värmland och området kring Vänern. De närmaste åren kommer vi att få många fler kollegor i regionen, det är jag helt övertygad om!

Om Moogio

Moogio är en snabbväxande franchisekedja inom skräddarsydda solskydd, med en 20-procentig årlig tillväxt de senaste fem åren. Med sina trettiotal butiker i Sverige och Danmark är Moogio Nordens största solskyddskedja inom måttbeställda solskydd för privatpersoner och företag. Moogio erbjuder medvetna privat- och företagskunder ett brett sortiment av skräddarsydda markiser, gardiner, rullgardiner, persienner och parasoll.