Öppet hus 9-10/11: tema automatiserade gardiner och solskydd!

Idag blir automatisering och smarta hem allt vanligare inslag i våra liv. Självklart kan du även tidsstyra och automatisera dina gardiner och markiser. Men hur fungerar det? Vad passar bäst för just din bostad? Och är det svårt att koppla in? Den 9-10/11 har vi öppet hus, med tema tidsstyrning och automatisering, i alla våra butiker. Så välkommen in och få tips, idéer och inspiration! Just nu (tom 30/11 2019) bjuder vi dessutom på den eleganta styrenheten Luxaflex® HUB när du beställer minst tre PowerView®-gardiner! Erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Bild på motoriserade gardiner och rullgardiner

Varför ska man automatisera solskydd?

  • Jämnare inomhusklimat och sänkt energiförbrukning.
  • Skydda hemmets inredning mot UV-strålning.
  • Skapa en barnsäker miljö, utan draglinor eller kedjor.
  • Ökad komfort och bekvämlighet.
  • Minskad risk för skador på utvändiga solskydd som markiser och solsegel.
Bild på motorsystem som kan kopplas ihop med röststyrning
Bild på motoriserade köksgardiner i ett kök

Tidsstyrda gardiner – vad innebär det?

Alla våra motoriserade gardiner kan numera tidsstyras, eller fjärrstyras med app och fjärrkontroll. När du köper ett av våra invändiga solskydd kan du nämligen alltid koppla på en smart enhet och motorisering. Det gör att du kan styra dina gardiner, precis som du vill och oavsett om du är hemma eller inte.

Vad är Luxaflex PowerView®

Integrerat system med hög designfaktor

PowerView® från Luxaflex® är ett riktigt premiumsystem för styrning och automatik. Tillsammans med Luxaflex® fantastiska gardiner och gardinskenor får du ett riktigt häftigt och kompetent system med hög designfaktor. Det blir också ett helt integrerat system som ger överlägsen funktionalitet.

Systemet utgår från den centrala styrenheten PowerView® HUB och byggs enkelt ut med PowerView® Förstärkare, som du placerar i olika delar av din bostad vid behov. Systemet kommer med full integration med Google Assistant / Google Home, Amazon Alexa och NEST mfl redan vid leverans.

Bild på powerview pebble från Luxaflex i olika färger

Några av fördelarna med Luxaflex® PowerView®:

– premiumsystem från en av världens främsta leverantörer

– motorer, styrning och gardiner i samma system ger en integrerad och fulländad design

– hög kvalitet och möjlighet att koppla ihop hemmets alla invändiga solskydd i samma system

– stort urval av ”out of the box”-integrationer med Alexa, NEST, Google Assistant

PowerView® använder ett så kallat öppet API, vilket ger den tekniskt kunnige möjligheter till ytterligare integrationer.

Koppla även på tidsstyrning och automatik utomhus.

Förutom att du kan styra dina invändiga solskydd, kan du såklart även styra markiserna på olika sätt. Du kan bland annat koppla på tidsstyrning, vindsensor, skaksensor, regnsensor, solsensor och temperatursensor. Allt för att få den funktion och komfort som du vill ha.

fördelar

Varför ska man ha automatik för markiser?

Sensorerna känner av alltifrån vindstyrka till regn, temperatur, skakningar och hur intensiv solinstrålningen är. De är kopplade till en markismotor som automatiskt rullar in eller ut väven när väderförhållandena ändrar sig.

Få ett jämnare inomhusklimat

Förutom att skydda din markis från att gå sönder, hjälper automatik till att skapa ett jämnare inomhusklimat och håller på det sättet nere energiförbrukningen Med till exempel en solsensor påkopplad fälls markisen ut när solen ligger på, vilket skuggar din bostads fönster och håller nere temperaturen inomhus.

Skydda markisen från skador

En stor fördel med automatik är såklart att den skyddar din markis från skador, inte minst vid starka vindar. Blåst och regn kan påverka dess funktion och leda till skador i väv, markisarmar och infästning. Så för att skydda både markisväv, upphängning och motor är en sol-, vind- och skaksensorer smarta att ha. Om du kombinerar detta med tidsstyrning får du ett både effektivt och säkert system för dina utvändiga solskydd!

Solsensor från Somfy

Välkommen till oss den 9-10/11!

Vi har bred erfarenhet av motorisering och tidsstyrning av solskydd. Så om du har frågor eller vill veta vilka alternativ som finns, tveka inte på att komma in till vårt Öppet Hus i din närmaste butik den 9-10/11. Vi hjälper dig att besvara dina frågor kring automatisering och tidsstyrning – och såklart allt annat som rör solskydd!

Om du inte har möjlighet att komma den till vårt Öppet Hus, är du såklart välkommen att boka ett kostnadsfritt hembesök, på en tid som passar dig.

Varmt välkommen till oss på Moogio!