Röststyrda gardiner och rullgardiner? Här är två smarta motoriseringssystem

Idag blir röststyrning och smarta hem allt vanligare inslag i våra liv. IT-jättar som Google, Apple och Amazon banar vägen för smarta hem och röststyrningssystem. Och det är inte bara hushållsmaskiner och telefoner som går att styra med röstkommandon. Numera kan du även styra dina gardiner och rullgardiner på samma sätt. I detta inlägg tittar vi på två riktigt kompetenta motoriseringssystem för gardiner, som du enkelt kopplar ihop med ditt system för röststyrning.

Bild på motoriserade gardiner och rullgardiner

Fördelar med röststyrda gardiner och automatik:

  • Skapar ett funktionellt, behagligt och energisnålt inomhusklimat.
  • Skyddar din inredning mot UV-strålning.
  • Ger dig en snygg, praktisk och barnsäker miljö utan draglinor eller kedjor.
  • Höjer inbrottsäkerheten – med tidsinställda gardiner ser ditt hem bebott ut även när du inte är hemma.
  • Ökad komfort och bekvämlighet med förvalda scenarion som exempelvis ”Filmkväll” eller ”Väckning”.
Bild på motorsystem som kan kopplas ihop med röststyrning
Bild på motoriserade köksgardiner i ett kök

Röststyrda gardiner – vad innebär det?

Alla våra motoriserade gardiner kan numera röststyras eller fjärrstyras med app och fjärrkontroll. När du köper ett av våra invändiga solskydd kan du nämligen alltid koppla på en smart enhet och motorisering. Det gör att du kan styra dina gardiner, precis som du vill och oavsett om du är hemma eller inte. Här nedan kikar vi lite närmare på två system som du kan koppla ihop med ditt system för röststyrning: PowerView från Luxaflex och Connexxoon från Somfy.

Luxaflex PowerView®

Integrerat system med hög designfaktor

PowerView® från Luxaflex® är ett riktigt premiumsystem för styrning och automatik. Tillsammans med Luxaflex® fantastiska gardiner och gardinskenor får du ett riktigt häftigt och kompetent system med hög designfaktor. Det blir också ett helt integrerat system som ger överlägsen funktionalitet.

Systemet utgår från den centrala styrenheten PowerView® Hub och byggs enkelt ut med PowerView® Förstärkare, som du placerar i olika delar av din bostad vid behov. Systemet kommer med full integration med Google Assistant / Google Home, Amazon Alexa och NEST mfl redan vid leverans.

Bild på powerview pebble från Luxaflex i olika färger

Några av fördelarna med Luxaflex® PowerView®:

– premiumsystem från en av världens främsta leverantörer

– motorer och styrning i samma system ger en integrerad och fulländad design

– hög kvalitet och möjlighet att koppla ihop hemmets alla invändiga solskydd i samma system

– stort urval av ”out of the box”-integrerationer med Alexa, NEST, Google Assistant

PowerView® använder ett så kallat öppet API, vilket ger den tekniskt kunnige möjligheter till ytterligare integrationer

Connexxoon io och TaHoma

Användarvänligt, snyggt och utbyggbart från Somfy

Connexoon io och TaHoma från Somfy är två riktigt bra system för både automatiserad styrning och motorisering av gardiner och invändigt solskydd. Både den enklare instegsmodellen Connexoon och det mer avancerade smarta hem-systemet TaHoma från Somfy ger dig mycket valuta för pengarna.

Med Conexoon io kan du styra dina gardiner via både mobil och surfplatta. TaHoma har avsevärt större funktionalitet. Det är också integrerat med Amazon Alexa från start, vilket gör att du kan röststyra systemet om du använder Amazon Alexa i ditt hem.

Några av fördelarna med Somfy:

– smart, prisvärt och utbyggbart system
– hög kvalitet och möjlighet att koppla ihop hemmets alla solskydd i samma system

Prata med oss, så berättar vi mer om alla smarta funktioner i detta kompetenta system!

Vi hjälper till!

Vi har bred erfarenhet av motorisering och röststyrning av invändiga solskydd. Om du behöver råd, tips eller inspiration är du alltid varmt välkommen att prata med oss. Du kan också boka ett kostnadsfritt hembesök genom att klicka här, så hjälper vi dig på plats i din bostad. Vi kan hjälpa dig att välja ett smart hem-system och produkter som är kompatibla med det röststyrningssystem du vill använda.

Vi hjälper dig dessutom att montera gardinerna och ditt smarta hem-system så att det ser ut precis som du vill, redan från start. Så snart du har installerat det röststyrningssystem som du vill använda, lägger du enkelt in dina olika gardiner i ditt smarta hem-system väljer scenarior och röstkommandon. Sen är det klart att använda!

Välkommen in till någon av våra butiker så berättar vi mer och hjälper dig välja rätt system för röststyrning av gardiner för just ditt hem! Du är också välkommen att boka ett kostnadsfritt hembesök tillsammans med en av våra solskyddsexperter.

Läs mer om Somfy TaHoma här och PowerView® från Luxaflex® här.