Energismarta rullgardiner

Solfilmsrullgardiner / EnergyBlinds

En solfilmsrullgardin / EnergyBlind är marknadens mest effektiva invändiga solskydd. Solfilmsrullgardinen skickar tillbaka över 80% av solvärmen ut genom rutan, vilket motsvarar nästan samma verkningsgrad som för utvändiga solskydd, trots att man kan se rakt igenom rullgardinen.
Rullgardinen består av en solskyddsfilm som har laminerats ihop med en högreflekterande film. När solen passerar in genom glaset och träffar den högreflekterande filmen studsar strålarna tillbaka ut genom glaset igen utan att deras våglängd förändras. Ca 80% av värmen skickas tillbaka ut genom rutan. Det finns fyra olika filmer att välja mellan.

Solfilmsrullgardiner passar de flera fönstertyper, även treglasfönster och takfönster. Den skyddas av en designad aluminiumkassett och kassett och sidolister är smidiga och diskreta. Rullgardinen levereras som standard i vitt eller aluminium men går även att få i åtskilliga andra färger.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information

  Solfilmsrullgardiner / EnergyBlinds finns i fyra olika typer av film.

  • Vit solskyddsfilm ger ett ljusinsläpp på ca 1%. Denna variant rekommenderas för miljöer med önskemål om ett ”luftigt” mörkläggningsalternativ.
  • Svart solskyddsfilm med 0% ljusgenomsläpp får du en total mörkläggning. Denna typ av mörkläggningsgardin rekommenderas till miljöer med krav på 100% mörkläggning.
  • Blå15 solskyddsfilm I de allra flesta fall rekommenderas Blå15, den mörkaste filmen med blågrå ton, och 15% upplevt ljusgenomsläpp.
  • Blå40 solskyddsfilm är en ljusare film med blågrå ton och 40 % upplevt ljusgenomsläpp. Blå40 rekommenderas för miljöer med lägre krav på energibesparing, där ett större ljusinsläpp önskas.

  Maxbredd: Blå15: 1840 mm, övriga filmer: 1550 mm. Flera gardiner kan kopplas samman vid fönsterbredder över 1550 mm.

  Maximal fönsterhöjd: 3500 mm för en gardin i ett stycke.

 • Teknisk information / betjäning

  Rullgardinen manövreras manuellt med snygg kulkedja i stål. Kontakta din närmaste Moogio-butik så berättar vi mer!

   

 • Mätning / Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?

  Montage av EnergyBlinds görs beroende på fönstrets och fönstersmygens utformning. Aluminiumkassetten bärs av styrskenorna som fästs mot båge eller karm, alternativt direkt på glaset. EnergyBlinds kan även fås med bottenmonterad kassett som möjliggör ökat dagsljusintag genom friläggande av övre fönsterhalvan.  OBSERVERA! Får EJ monteras i fönster med tonade rutor.

 • Pris / leverans

  Alla energigardiner från måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt rullgardinsköp.

Hitta närmaste butik

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

Vi hjälper dig hitta rätt solskydd

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller alldeles för varmt på natten? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra persienner, gardiner, rullgardiner och andra invändiga solskydd.

  Till Solskyddsguiden Till Solskyddsguiden