Klassiska rullgardiner

Klassiska rullgardiner
Luxaflex®

Luxaflex® rullgardiner passar i stort sett alla fönster. Rullgardinen har ett modernt system där teknik och design går hand i hand. Luxaflex® rullgardiner finns i en mängd vackra vävar, färger och kvaliteter. Du väljer själv mellan olika avslutningars, fasoneringar, kantband eller dragknoppar - på detta vis designar du själv din rullgardin till att se ut och ha de funktioner som du önskar.

I kollektionen finns det en bredd av härliga mönster och färger att välja mellan. Vävarna är indelade i fyra olika varianter: transparent, halvtransparent, tät och mörkläggande. Välj rullgardin med eller utan kassett, wirestyrning, kulkedja, motor eller med fjädermekanism, överrullad eller underrullad.

Rullgardiner från Luxaflex® går även att få med funktionen LiteRise®, vilket innebär att du bara trycker i underlisten så glider rullgardinen enkelt upp av sig själv.

Maxbredd: 300 cm, Maxhöjd: 300 cm
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information

  Några av Luxaflex® vävar är specialbehandlade. DustBlock® innebär att väven står emot damm och smuts bättre än en icke-behandlad väv. En väv som är efterbehandlad med DustBlock® stöter även bort vatten och oljebaserade vätskor. Behandlingen gäller både fram- och baksida och förlänger livslängden.

  Topar®Plus, reflekterar sol och värme bättre än en obehandlad väv. Väven blir också mer fukt och smutsavvisande samt tvättbar. Behandlingen gäller både fram- och baksida.

  Önskas flamsäkra vävar rekommenderar vi Trevira CS som finns i många fina färger.

 • Teknisk information / Betjäning

  Sidodrag: Vit, grå eller svart ändlös kedja i plast placerad i höger eller vänster sida. Stålkedja går att få mot ett pristillägg. Nedhäng på kedja: 40, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 eller 350 cm. Som standard levereras kedjan med barnsäker kedjesamlare och kedjetyngd. Det går även att välja kedjespännare.

  LiteRise®: En unik steglös betjäning där man höjer/sänker gardinen med ett lätt drag i underlisten. Vi rekommenderar att LiteRise® beställs med monteringsprofil, annars måste man justera/spänna fjädern när produkten monteras.

  Fjäder: Välj mellan följande dragalternativ:

  • Lina med Luxaflex® dragknopp (standard om inget annat anges)
  • Dragband med D-ring i vit, mässing eller krom
  • Läderstropp i vit, svart eller natur
  • Silkestofs

  Skylight: Steglös betjäning i underlisten, dragstång finns som tillval

  Motor: 24V DC motor eller 12V motor. Här kan ni läsa mer om olika styrningsalternativ.

 • Mätning och montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / Leverans

  Alla rullgardiner från Luxaflex® måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt rullgardinsköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Bättre insynsskydd i vardagsrummet? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra persienner, gardiner eller rullgardiner!

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden