Rullgardiner för takfönster

Rullgardiner takfönster
FAKRO

Med ett brett utbud av rullgardiner, plisséer och persienner till sina takfönster ger FAKRO alla möjligheter att komplettera sina olika fönstervarianter. Även markiser och myggnät finns att köpa till.
FAKRO har rullgardiner med steglös betjäning eller tre fasta lägen. Modellerna är med eller utan med sidoskenor. Den mörkläggande rullgardinen ger en exeptionell mörkläggning av ditt takfönster även på en solig dag.

ARS rullgardin minskar mängden inkommande ljus, lägger en stil i rummet, och med det breda utbudet av tygdesigner kan du matcha eller kontrastera rullgardinsmaterialet med inredningen av alla rum.

FAKRO erbjuder tre olika modeller av rullgardiner: ARS som är deras klassiska rullgardinslösning, ARP som är en steglös modell och ARF som är deras mesmörkläggande rullgardin.
Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information

  Samtliga rullgardiner från FAKRO delar följande egenskaper:

  • Gradvis minskning av inkommande solljus
  • Brett utbud av färger för att tillgodose individuella behov
  • Skydd mot värme från solen
  • Möjligt att låsa rullgardinen i alla positioner
  • Skydd mot UV-strålning

  Standard rullgardinen till FAKROs fönster heter ARS  och den rullas upp på en fjäderspänd rulle. ARS har en elegant aluminiumfront, som döljer rullen. Tre par fästen installerade på bågen tillåter rullgardinen att fixeras i tre olika positioner.

  Modellen ARP / ARP Z-Wave är steglös rullgardin med samma egenskaper som ARS. Sidolister i aluminium täcker kanten på tyget och dessutom begränsas mängden inkommande ljus ytterligare. Rullgardinen kan låsas i alla positioner.

  Mörkläggningsrullgardinerna ARF / ARF Z-Wave ger en perfekt avskärmning av solljus och säkerställer att rummet blir mörkt. Rullgardinen har sidoskenor som möjliggör mörkläggning av rummet och den kan låsas i alla positioner.

   

 • Teknisk information / betjäning

  Samtliga FAKROs rullgardiner betjänas manuellt. ZST förlängningsstav kan användas för manövrering av rullgardiner som sitter utom räckhåll.

  Z-Wave varianterna går även att få med elektrisk manövrering genom en 12V DC motor. Denna styrs sedan med hjälp av en brytare eller fjärrkontroll.

 • Mätning / Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / leverans

  Alla rullgardiner måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt rullgardinsköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Bättre insynsskydd i vardagsrummet? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra persienner, gardiner eller rullgardiner!

  Till Solskyddsguiden Till Solskyddsguiden