Rullgardiner för takfönster

Rullgardiner takfönster
Velux

VELUX har ett stort solskyddssortiment helt anpassat till deras fönstermodeller och deras takfönsterrullgardiner finns både som mörkläggande eller med ljustäta vävar. VELUX mörkläggningsgardin är helt ljustät och ger totalt mörker vid alla tider på dygnet. Den är idealisk i sovrum där du behöver total kontroll över ljuset för en god nattsömn eller en liten slummer dagtid.

Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information
  • Velux rullgardiner löper i sidoskenor som håller väven snyggt på plats och även ser till att ljusinsläppet minimeras.
  • Rullgardinerna finns i 40 olika färger och mönster inklusive 16 roliga och spännande mönster från Disney & VELUX Dream Collection och Star Wars & VELUX Galactic Night Collection.

   

 • Teknisk information / betjäning

  Manuell manövrering: VELUX manuellt manövrerade solskydd med griplist är mycket enkla att använda. Solskyddet är fäst i takfönstrets topplåda, löper obehindrat i sidoskenor och kan ställas in steglöst. Ta bara tag i griplisten i solskyddets underkant och höj eller sänk det efter eget önskemål. För att förenkla manövreringen av ett manuellt solskydd kan du också köpa till betjäningsstänger, förlängningsdelar och stångadaptrar.

  Elektrisk motor: Fjärrstyrda och elektriska mörkläggningsgardiner manövreras med den kontrollenhet (med pekskärm) som medföljde ditt VELUX INTEGRA® takfönster – en smart lösning som du enkelt fjärrstyr dina solskydd med. VELUX INTEGRA® kontrollenhet har en uppsättning förinställda program för vardagskomfort och bättre inneklimat. Du kan manövrera solskyddet från vilken plats som helst i rummet och glädjas åt alla möjligheter med de förinställda programmen, som t ex  möjligheten att programmera solskydden att höjas och sänkas vid vissa klockslag. Vid behov kan solskyddet också höjas och sänkas manuellt med griplisten i nederkanten på solskyddet.

  Solcellsdriven batterimotor: VELUX INTEGRA® Solar mörkläggningsgardiner monteras enkelt på alla VELUX takfönster. Mörkläggningsgardinerna har både integrerad solcell och batteri. Batteriet laddas dagstid oavsett väder. Solskyddet styr du enkelt med medföljande fjärrkontroll eller om du har ett solcellsdrivet VELUX INTEGRA® takfönster kan du också använda den den kontrollenhet (med pekskärm) som medföljde ditt VELUX INTEGRA® takfönster. Vid behov kan det solcellsdrivna solskyddet också manövreras manuellt.

 • Mätning / Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / leverans

  Alla rullgardiner tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver känna till inför ditt rullgardinsköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller alldeles för varmt på uteplatsen? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra markiser, persienner, parasoller, rullgardiner och andra solskydd.

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden