Solsegel

Visa mer

Hitta rätt solsegel med vår solskyddsguide!

För varmt på uteplatsen, eller för hög solinstrålning över barnens lekytor? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra olika solsegel och andra solskydd!

Till Solskyddsguiden Till Solskyddsguiden
 • Om våra vävar

  Austronet

  Våra vävar tillverkas i två unika material. Det första heter Austronet och är ett tåligt och väderbeständigt material som klarar av att sitta uppe dag efter dag. År efter år. Det släpper igenom precis så mycket vind att håller nere slitaget, samtidigt som det stänger ute solinstrålning på ett effektivt sätt. Materialet är UV-resistant (5 års garanti), har låg vikt och ger bra skugga. Även om ditt segel rullas ihop medan det är vått så riskerar du ingen mögeltillväxt. Materialet klarar dessutom både fågelsmuts och löv utan att missfärgas. Dessutom slipper du vattensamlingar. Det räcker med en lutning på 25 grader för att Austronet i praktiken ska vara vattentätt.

  Austrosail

  Vårt andra material, Austrosail, är ett segelduksmaterial av hög kvalitet med tät struktur. Tack vare materialet och ytbehandlingen passar det perfekt både för att  skydda mot UV-strålning och som skydd mot fukt och regn. Med Austrosail blir ditt solsegel ett effektivt skydd både mot sol och regn.

 • Vindtåliga konstruktioner

  Det blåser ibland. Därför har alla våra produkter flera inbyggda säkerhetssystem för att minska slitage och risk för att seglets ska skadas. Det unika materialet Austronet släpper igenom 20 procent av vinden, och ger ändå ett nästan hundraprocentigt skydd mot UV-strålar. Med så lite som 25 graders lutning blir det dessutom i praktiken vattentätt.

  Vindkänsliga klämmor

  Soliday M system innehåller klämmor som släpper vid förbestämda vindstyrkor. Om en oväntad vindby kommer så rullas seglet ihop och fladdrar löst i vinden. Lite som seglet på en båt, som går upp i vind.

 • Broschyr och färger

  Våra solsegel och segeldukar finns i många olika färger: White, Off White, Sand, Bahama Beige, Stone, Anthracite, Blue Sky, Blue Ocean, Blue Sapphire, British Green, Red Love, Terracotta Sunset och Orange Sunshine. Du kan ladda ner vår solsegelsbroschyr här. Tänk dock på att färgerna i broschyren inte återges på ett helt naturtroget sätt, så kom gärna i till någon av våra butiker för att se material, färger och vävprover med egna ögon.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

Ett stilrent designelement för terrass, trädgård eller balkong

Ett segel mot solen. Mot regnet. Ett solsegel kan ge dig både skugga och regnskydd, över upp till 70 kvadratmeter. Men det är inte bara en praktisk lösning. Det är även en skulptur – eller installation – som ger din bostad en spännande detalj. När du vill. När du inte vill, vevas seglet in och allt som syns är en tunn stolpe. Det är ett enkelt sätt att omvandla dina oanvända ytor till nya vackra rum.

Tanken är att skapa något som tillför ditt hus ett nytt element. Ett vackert element. Varje lösning från oss är individuellt anpassat efter ditt hus och din miljö, samtidigt som det är en mycket prisvärd lösning.