Solsegel

Visa mer

Solskyddsguiden

För varmt på uteplatsen, eller för hög solinstrålning över barnens lekytor? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra olika solsegel, parasoller och markiser.

Till Solskyddsguiden Till Solskyddsguiden

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

 • Vävar

  Våra solsegel tillverkas i två olika material; Austronet och Austrosail.

  Austronet är ett material som är idealiskt för solsegel, och som klarar av att sitta uppe dag efter dag. År efter år. Det släpper igenom precis så mycket vind att det minskar på slitage. Och precis så mycket sol att du får skugga – men inte mörker. Materialet är UV-resistant (5 års garanti) och har en låg vikt men ger ändå bra skugga. Även om ditt segel rullas ihop medan det är vått så riskerar du ingen mögeltillväxt. Materialet klarar dessutom både fågelsmuts och löv utan att missfärgas. Dessutom slipper du vattensamlingar, och om du bara har en lutning på 25° så är Austronet i praktiken vattentätt.

  Austrosail är ett segelduksmaterial av hög kvalitet med tät struktur. Tack vare materialet och ytbehandlingen passar det perfekt i solsegel. Austrosail ger bra skydd både mot vatten och UV-strålning. Med Austrosail blir ditt segel ett skydd både mot sol och regn. Och ger ditt hem nya ytor att leva på.

 • Vindtålighet

  Det blåser ibland. Därför har alla våra solsegel flera inbyggda säkerhetssystem. Bland annat det unika materialet ”Austronet”, som släpper igenom 20 procent av vinden, och ändå ger ett nästan hundraprocentigt skydd mot UV-strålar. Med så lite som 25 graders lutning blir det
  dessutom i praktiken vattentätt. Soliday M system innehåller klämmor som släpper vid förbestämda vindstyrkor. Om en oväntad vindby kommer så rullas seglet ihop och fladdrar löst i vinden. Lite som seglet på en båt, som går upp i vind.

 • Broschyr och färger

  Våra solsegel och segeldukar finns i många olika färger: White, Off White, Sand, Bahama Beige, Stone, Anthracite, Blue Sky, Blue Ocean, Blue Sapphire, British Green, Red Love, Terracotta Sunset och Orange Sunshine. Du kan ladda ner vår solsegelsbroschyr här. Tänk dock på att färgerna i broschyren inte återges på ett helt naturtroget sätt, så kom gärna i till någon av våra butiker för att se material, färger och vävprover med egna ögon.

Skuggspel - idén med solsegel

Ett segel mot solen. Mot regnet. Ett solsegel kan ge dig skugga och regnskydd över upp till 70 kvadratmeter. Samtidigt som det
är en skulptur – eller installation – som ger ditt hus en spännande detalj. När du vill. När du inte vill, vevas seglet in och allt som syns är en tunn stolpe. Med Moogios solsegel omvandlar du dina oanvända ytor till nya vackra rum.

Idén med solsegel är inte bara att skapa skydd mot sol och väder. Inte bara att ha ett system som lätt rullas ut – eller in. Tanken är att skapa något som tillför ditt hus ett nytt element. Ett vackert element. Varje system från oss är individuellt anpassat efter ditt hus och din miljö. Men tack vare att det är duk vi talar om, så blir det ändå en mycket prisvärd lösning.