Panelgardiner Luxaflex

Panelgardiner Luxaflex

De allt mer populära panelgardinerna skapar en stilren inredning. Ljus och skugga styrs av de stora panelerna. Du kan skjuta panelerna framför fönstret eller åt sidan, precis som du vill. Och visste du att panelgardiner också fungerar perfekt som rumsavdelare? Effektiva, men också diskreta när du väljer att inte använda dem.

En mer levande panelgardin

En panelgardin sydd av gardintyg blir lite mer levande än en panelgardin sydd av rullgardintyg. Eftersom tyget är lite livligare presterar denna variant inte lika bra som rumsavdelare som panelgardiner av rullgardintyg.

För en minimalistisk look

Panelgardiner i rullgardinstyger är styvare än traditionella paneltyger, vilket gör dem utmärkta att dra fram och tillbaka smidigt i skenan, utan att trilla av eller att skrynkla sig. De raka och släta längderna ger ett minimalistiskt och stilfullt intryck.

Skena för panelgardiner

Skenorna för panelgardiner finns i 2-5 spår beroende på hur många paneler du vill ha och hur bred du vill ha skenan. Panelskenan är vit och är dessutom teflonbehandlad så att panelgardinerna kan glida bättre.

Storlekar

Luxaflex panelgardiner är flexibla i förhållande till dina behov och önskemål. Panelgardinerna sys från 25 cm och upp till 120 cm i bredd, vilket gör det möjligt att hitta en panellösning för i stort sett alla fönsterytor.

Enkel montering

Luxaflex panelgardiner levereras kompletta med system för upphängning. Komplettera din panelgardin med lister. Du bestämmer hur många och var de ska placeras. Välj mellan aluminium eller trä. Click-in-slide levereras som standard, vilket är en enkel och smart monteringslösning. Det finns även möjlighet till hjul med gummikanter. På tyger med vertikala ränder kan lätt skevning av ränderna uppstå eftersom trådriktningen ändras när tyget förstärks. Manövreras med handdrag, alltså att panelerna flyttas genom att man drar lätt i tyget. Finns även med dragstång.

Transparenter

Luxaflex panelgardiner skräddarsys och du kan kan välja mellan 4 olika OH-film, beroende på hur mycket insyn och ljus du vill ha i ditt hem. Dessutom erbjuder kollektionen ett brett urval av vackra tyger i olika färger, mönster och strukturer, så att du kan sätta ihop panelgardinen för din personliga inredningsstil. Sätt till exempel ihop ett par mönstrade paneler i kombination med enfärgade, vilket ger en riktigt fin effekt – eller håll det traditionellt och välj enfärgat. Panelgardinens tyg finns i 4 olika densiteter, som var och en har sina egna egenskaper: Transparent, Semi-transparent, Dense och Darkening.

Blanda färger och mönster som du vill

Luxaflex har ett brett urval av panelgardiner i olika mönster och strukturer. Du kan mixa och matcha panel- och rullgardinstyger som du vill. De olika färgerna och mönstren kan blandas för att skapa den känsla du önskar.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla panelgardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?