Om Moogio

Nordens ledande butikskedja för skräddarsytt solskydd. Sedan 1956.

Moogio har arbetat med solskydd i över 60 år. Idag är vi Nordens ledande kedja för skräddarsytt solskydd och fönsterinredning, med butiker på 31 orter i Sverige och Danmark. Vi är specialister på solskydd och har ett stort utbud av bland annat högkvalitativa markiser, persienner, rullgardiner och klassiska gardiner. Under åren har vi lärt oss att en lösning sällan passar alla. Därför skräddarsyr vi alltid varje produkt enligt våra kunders önskemål och behov. För att solskyddet ska få exakt rätt utseende hjälper vi också till med både mätning och montering.

Jag köpte rullgardiner till mitt vardagsrum från Moogio. En proffsig säljare kom på hembesök där jag fick förslag på vad som passar mina fönster och även mått togs, sedan gjorde jag ett besök i butiken och valde gardin och beställde. Rullgardinerna är jättesnygga och jag är väldigt nöjd med mitt köp.

Lars Bengtsson

Göteborg

Butik och montering på ett ställe

Moogio är inte bara en marknadsledande butikskedja för solskyddsprodukter. När du anlitar oss får du också goda råd från våra erfarna solskyddsexperter, som hjälper dig hitta rätt i vårt stora urval av solskyddsprodukter. Du får också hjälp med att ta mått och självklart hjälper vi dig att montera ditt solskydd när du valt det som passar dig bäst.

Marknadsledande utbud

Moogios butiker finns idag på många orter i Sverige och Danmark. Genom vår storlek har vi möjlighet att hålla ett av marknadens största utbud av solskyddsprodukter, i många olika prisklasser.

Rådgivning och mätning

När du köper ett solskydd av oss erbjuder vi alltid rådgivning för att hitta rätt lösning för just din bostad. Vi hjälper dig också med mått och skärning för att få exakt det utseende som du önskar.

Anpassning till ditt hem

Alla våra solskyddsprodukter är skräddarsydda och tillverkas utifrån de mått, funktioner och materialval som passar för din bostad och uteplats.

Professionell montering

När ditt solskydd är tillverkat och klart för leverans bestämmer vi tillsammans en tid för hemleverans och montering. Våra montörer monterar sedan ditt solskydd och tar såklart med sig allt förpackningsemballage tillbaka, när monteringen är klar. Ordning och reda!

Trygghet genom garanti

Att köpa ett solskydd av oss ska kännas tryggt och säkert. På många av våra produkter lämnar vi därför 3 till 5-års garanti. Vid normalt bruk och korrekt montering håller våra produkter mycket längre än garantitiden, så du kan känna dig säker på att du köpt en produkt av god kvalitet. Kontakta din närmaste butik om du vill veta mer om våra produktgarantier.

Så handlar du hos Moogio

Att beställa nya solskydd hos oss är både enkelt och tryggt. Vi guidar dig genom processen och kommer med tips och idéer under vägen. Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt besök, i din bostad eller i någon av våra butiker. Våra solskydd är alltid måttbeställda och tillverkas på beställning så att de passar perfekt för just din bostad och dina behov.

Vi hjälper dig att hitta rätt solskydd

Besök en av våra butiker eller boka ett kostnadsfritt hembesök för tips och rådgivning.

Få hjälp med mått och vinklar

Vi hjälper dig att ta mått och vinklar. Efter det får du offert och orderbekräftelse.

Tillverkning av ditt solskydd

När du beställt ditt nya solskydd, tillverkas det utefter dina önskemål och eventuella tillval.

Hemleverans och montering

När ditt solskydd är klart kan vi även hjälpa dig med montering.

Detta är Moogio

När bildades Moogio?

Grunden till Moogio lades 1956, då vi startade tillverkning och försäljning av persiennmaskiner i Tvååker. Verksamheten växte snabbt och sortimentet likaså; från tillverkning av persiennmaskiner till att bedriva en komplett solskyddsbutik med försäljning av markiser, persienner, rullgardiner – allt med egen tillverkning. Butiken fick namnet ”Tvååkersmarkisen” och öppnade flera butiker runtom i Sverige under nytt ägarskap. Längre söderut i Sverige verkade ett liknande företag, ”Persiennpågarna”, som var den ledande aktören i Skåne. Precis som Tvååkersmarkisen tillverkade och sålde Persiennpågarna alla typer av solskydd.

Vad gör Moogio?

När Moogio startade vände vi oss främst till privatpersoner. Idag har vi även en bred erfarenhet av solskydd och solskyddslösningar för offentliga miljöer. Bland våra kunder finns numera fastighetsbolag, kontor, hotell, restauranger samt skola och omsorg.

Varför bildades Moogio?

2006 skapades ett nytt butikskoncept under namnet ”Moogio”. Moogio, som etablerades i Sverige och Danmark, fokuserade på att vara kundens solskyddsexpert genom försäljning av kvalitativa premiumprodukter. När sedan Moogio och Tvååkersmarkisen gick samman 2014 fortsatte verksamheten under namnet Moogio. Vi har samlat på oss mycket kunskap under dessa 60 år och på Moogio brinner vi fortfarande för högkvalitativt solskydd. Vi kommer att fortsätta leverera kunskap och kvalitet, som Nordens största butikskedja för skräddarsytt solskydd, i 60 år till. Minst.

Vem äger Moogio?

Moogio bedrivs som ett franchieskoncept. Det innebär att Moogios solskyddsbutiker ägs och drivs av våra franchisetagare. Moogios franchisekoncept innebär att alla butiker har samma butikskoncept, erbjuder likadant sortiment och delar Moogios gemensamma tro på att alltid leverera bästa kvalitet, ge exceptionell service och att hjälpa våra kunder att lösa problem genom engagemang och stort kunnande om solskydd.

Låt oss hjälpa till!

Moogios kunniga butikspersonal kan hjälpa dig med allt som rör solskydd och fönsterinredning – från rådgivning och inspiration till beställning, mätning och montering. Tillsammans kommer vi fram till vad du som kund önskar dig och behöver. Om du vill boka en kostnadsfri rådgivning med en av våra solskyddsexperter, kan du göra det både i butik och i ditt hem. Våra hembesök är alltid kostnadsfria och oförpliktigande. Vi kan även erbjuda underhållservice och reparation om väven på ditt solskydd, upphängning eller motorisering behöver service. Hitta närmaste butik här.

Din garanti. När du köper en produkt hos Moogio är den noga utvald bland många andra. Därför vågar vi lämna minst tre års garanti på våra produkter. De flesta av våra markiser har hela fem års garanti och vissa delar har tio års garanti. Läs mer om vår garanti här.

För både företag och privatpersoner

När Moogio startade vände vi oss främst till privatpersoner. Men vi har också stor erfarenhet av solskydd och solskyddslösningar för offentliga miljöer. Bland våra kunder finns bland annat fastighetsföretag, kontor, hotell, restauranger samt skola och omsorg.