Screenrullgardiner

Screenrullgardiner

Screenrullgardiner är ett mycket effektivt solskydd. Håll mer än 80% av värmen borta på sommaren och spara energi på vintern. Förbättra U-värdet i fönsterglaset med 30%. Helt enkelt en exceptionell produkt till ditt fönster.

Liten och dold när den inte används

Rullgardinen är helt dold när den inte används, enkelt monterad i en liten kassett. Lister finns i vitt och aluminium, eller helt efter eget tycke.

Blockerar värme och bländning

En screenrullgardin är den perfekta lösningen för dig som vill hålla värmen borta från hemmet på sommaren och samtidigt vill kunna se ut genom fönstret. Screentyget är vävt på ett sätt som filtrerar ljuset på ett behagligt sätt. Du kan även välja en modell med metalliserat screentyg, som oavsett färgval blockerar både bländning och värme på ett effektivt sätt.

Effektiv funktionalitet

Screentygets funktionalitet bidrar även till att skydda dina inredningsmöbler, golv och mattor, så att dessa inte bleknar av solens strålar och får en längre livslängd.

Perfekt för både hemmet och kontorsmiljön

De flesta känner kanske till screenrullgardiner från ett kontor, eftersom de är bra på att filtrera bort solstrålar så att dessa inte stör skärmen mm. Screenrullgardinen används också mer och mer för hemmet, de skapar ett behagligt ljus i rummet. Men en screenrullgardin kan du fortfarande titta ut genom fönstret även om gardinen är neddragen. Screenrullgardiner passar därför perfekt både i privata hem och kontorsmiljöer, där det kan finnas behov av att ta bort ljus från skärmar.

Kvalitet i många år framöver

Våra rullgardiner är en kvalitetsprodukt, med starka komponenter och beslag tillverkade i metall. Detta bidrar till att gardinen sitter som den ska i många år framöver.

Sätt din egen prägel på inredningsstilen

Screenrullgardiner finns både med eller utan kassett, beroende på vad du tycker passar din inredningsstil bäst. Välj dessutom om du vill manövrera gardinen med motor eller klassisk manuell kulkedja.

Ett stort urval av vackra färger och transparenter

Våra screenrullgardiner är byggda i en enkel och vacker design. Gardinen finns i många olika färger och olika transparenter. Ofta är det en fördel att välja tätare tyger för fönster i söderläge, medan fönster i norr kan tillåta mer genomskinliga tyger.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla screenrullgardiner är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?