Rullgardiner

Med snygga rullgardiner kan du sätta prägel på ett helt rum

Stort utbud, alltid måttbeställt

Hos oss på Moogio finner du ett stort urval av modeller, vävar och insynsskyddande tyg. Våra rullgardiner är alltid måttbeställda och skräddarsydda, vilket gör att du kan anpassa dem exakt efter din bostad.

Du kan bland skräddarsy väv, färg, typ av kedja, kulkedjor, beslag, kedjelås och tyngder. Om du vill få stilren och diskret lösning, kan du välja till både kassett och sidolister. Självklart kan du välja till motorisering och fjärrkontroll – och varför inte koppla ihop med röststyrning? Vi säljer bland annat Luxaflex® speciella effektrullgardiner Twist® och Silhouette®.

När ska du välja en rullgardin?

Rullgardiner är ett svårslaget sätt att reglera både ljusinsläpp och skydda mot insyn. På Moogio finner du både klassiska och moderna rullgardiner som passar för alltifrån vardagsrum, sovrum, kök och barnrum, till hemmakontor och TV-rum.

Det finns såklart många skäl till att välja en rullgardin. Om mörkläggning är viktigt är rullgardinen svårslagen. Med det sagt, finns det många olika typer av rullgardiner, med olika tjocka vävar, kvaliteter och funktioner. Vilken du bör välja är beroende på vilken effekt, funktion och känsla du vill uppnå i det – eller de – rum du ska inreda.

Så här säger vår kollega Anna Karlsson på Moogio Linköping:

”Mörkläggande rullgardiner är våra mest populära modeller och den typ som är mest efterfrågad. Gardinen har en ljustät väv och används främst där man vill kunna sova gott.”

Välj ur vårt kvalitetssortiment från ledande tillverkare

På Moogio finns inga standardlösningar. I våra kollektioner får du istället inspireras av rullgardiner med hög designfaktor av högsta kvalitet, från några världens bästa tillverkare. Genom att varje rullgardin måttbeställs ger vårt sortiment dig full frihet att sätta din egen prägel i materialval, funktion och rullgardinstyp.

Vi erbjuder alltifrån spännande, innovativa rullgardiner för det moderna, inredningsintresserade hemmet, till kreativa rullgardiner med dynamiska gardinvävar, eller klassiska produkter för striktare linjer. Tillsammans med våra plisségardiner, panelgardiner och övriga gardiner ger de näst intill oändliga möjligheter.

Rullgardiner för mörkläggning

På Moogio har vi en mängd olika mörkläggningsrullgardiner med olika vävar, mönster och kvaliteter. Det finns modeller med en ljus insida och en mörk utsida, eller tvärtom. Du kan också välja en mönstrad ut- eller insida. Våra rullgardiner är alltid måttbeställda så du kan välja precis det utseende du önskar. Du kan naturligtvis också få helvit eller svart in- och utsida.

Idag finns det en stor variation av färger och mönster som gör att rullgardinen går att kombinera med just din personliga stil och känsla. En mönstrad gardin med tydliga kulörer skapar en mer iögonfallande eller grafisk effekt. En sober och enfärgad rullgardin smälter enklare in i väggarnas och fönsterkarmarnas färger och kan med fördel kombineras med ett par eleganta lounge-gardiner.

I vårt sortiment finner du alltifrån mörkläggande rullgardiner, klassiska rullgardiner, Twist-rullgardiner med flexibelt ljusinsläpp, rullgardiner för takfönster och energismarta rullgardiner. De allra flesta modeller går att montera i både tak och vägg och många kan dessutom monteras med vertikal skena för minimalt ljusinsläpp i kanterna.

”Rullgardiner förknippar många med sovrum”, berättar Joachim Mohlin på Moogio i Göteborg, ”men faktum är att en rullgardin fungerar utmärkt i alla husets rum.”

Vertikalmarkiser

Denna modell är lätt genomskinlig, vilket gör att den förhindrar att direkt solljus kommer in i rummet. På så sätt hjälper den till att hålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå. Vertikalmarkiser är därför ett bra val om du vill stänga ute de skarpaste solstrålarna, men ändå behålla ljus i rummet.

”Screenrullgardinen är perfekt om vill stänga ute ljuset men ändå kunna se ut.”, fortsätter Veronica, ”Du bör dock tänka på att en screen är halvt genomskinlig, så om du har insynsproblem kanske du ska välja en annan typ av väv.”

Twinlight rollo

“En annan variant av rullgardin, som jag tycker är väldigt trevlig är en så kallad Twinlight rollo. Men den kan man både stänga om sig och öppna upp för att se omgivningarna utanför. Twinlight rollo är dessutom väldigt fin som gardinkappa och kan fungera som ett komplement till persienner”, berättar Anna.

Går det trender i rullgardiner?

I allra högsta grad. Anna på Moogio Linköping berättar att grått länge varit trendigt när det gäller rullgardiner, men att färg och mönster kommer mer och mer.

Twistrullgardiner

Twistrullgardinen kombinerar det bästa från rullgardinen och persiennen. Gardinen består av en väv som går omlott med omväxlande transparenta och täta segment. Resultatet blir ett vackert och spännande ljusinsläpp. Oavsett vilken vävkvalité du väljer så är de icke-transparenta vävsegmenten täta. Det betyder att förbipasserande inte kommer att kunna se in och väljer du en mörk väv kan man i de flesta fall inte ens ana siluetter eller skuggor genom väven.

Rullgardiner för takfönster

Takfönster är en vacker detalj och skapar ett fint ljusinsläpp i din bostad. Soliga dagar blir det dock snabbt varmt i rummet vilket kräver ett solskydd som stänger ute värmen, har du takfönster i ditt sovrum vill du kanske även ha ett solskydd som mörklägger.

Hos oss kan du beställa specialanpassade solskydd till Velux och FAKRO takfönster. Med ett skräddarsytt solskydd får du en perfekt passform för just ditt takfönster och våra rullgardiner kommer i en stor variation av färger, mönster och vävar. Även styrningen väljer du utifrån ditt behov, du kan till exempel ha en enklare grepplist där du drar gardinen till önskat läge eller motorisera dina gardiner vilket är smart om takfönstret sitter högt upp.

Energismarta rullgardiner

Våra energismarta rullgardiner / screenrullgardiner är ett mycket populärt val hos bland annat företag. En stor fördel med den här typen av solskydd är att utsikten bevaras även om solskyddet är nedfällt.

Rullgardiner av solfilm och screenrullgardiner är energismarta alternativ som gör att du kan spara energi både sommar och vinter. På vintern fungerar solfilmsrullgardinen som en köldbarriär och hindrar kyla från att komma in genom fönstret medan både solfilmsrullgardinen och screenrullgardinen stänger ute värme på sommaren, vilket minskar behovet av nedkylning.