Rullgardiner

Visa mer

Välj produktkategori

Egenskap

När ska du välja en rullgardin?

Rullgardiner är ett svårslaget sätt att reglera både ljusinsläpp och skydda mot insyn. På Moogio finner du både klassiska och moderna rullgardiner som passar för alltifrån vardagsrum, sovrum, kök och barnrum, till hemmakontor och TV-rum.

Det finns såklart många skäl till att välja en rullgardin. Om mörkläggning är viktigt är rullgardinen svårslagen. Med det sagt, finns det många olika typer av rullgardiner, med olika tjocka vävar, kvaliteter och funktioner.  Vilken du bör välja är beroende på vilken effekt, funktion och känsla du vill uppnå i det – eller de – rum du ska inreda.

Så här säger vår kollega Veronica Ehne på Moogio i Helsingborg:

”Mörkläggande rullgardiner är våra mest populära modeller och den typ som är mest efterfrågad. Gardinen har en ljustät väv och används främst där man vill kunna sova gott.”

Välj ur vårt kvalitetssortiment från ledande tillverkare

På Moogio finns inga standardlösningar. I våra kollektioner får du istället inspireras av rullgardiner med hög designfaktor av högsta kvalitet, från några världens bästa tillverkare. Genom att varje rullgardin måttbeställs ger vårt sortiment dig full frihet att sätta din egen prägel i materialval, funktion och rullgardinstyp.

Vi erbjuder alltifrån spännande, innovativa rullgardiner för det moderna, inredningsintresserade hemmet, till kreativa rullgardiner med dynamiska gardinvävar, eller klassiska produkter för striktare linjer. Tillsammans med våra plisségardiner, panelgardiner och övriga gardiner ger de näst intill oändliga möjligheter.

 

Rullgardiner för mörkläggning

På Moogio har vi en mängd olika mörkläggningsrullgardiner med olika vävar, mönster och kvaliteter. Det finns modeller med en ljus insida och en mörk utsida, eller tvärtom. Du kan också välja en mönstrad ut- eller insida. Våra rullgardiner är alltid måttbeställda så du kan välja precis det utseende du önskar. Du kan naturligtvis också få helvit eller svart in- och utsida.

Idag finns det en stor variation av färger och mönster som gör att rullgardinen går att kombinera med just din personliga stil och känsla. En mönstrad gardin med tydliga kulörer skapar en mer iögonfallande eller grafisk effekt.  En sober och enfärgad rullgardin smälter enklare in i väggarnas och fönsterkarmarnas färger och kan med fördel kombineras med ett par eleganta lounge-gardiner.

I vårt sortiment finner du alltifrån mörkläggande rullgardiner, klassiska rullgardiner, Twist-rullgardiner med flexibelt ljusinsläpp, rullgardiner för takfönster och energismarta rullgardiner. De allra flesta modeller går att montera i både tak och vägg och många kan dessutom monteras med vertikal skena för minimalt ljusinsläpp i kanterna.

”Rullgardiner förknippar många med sovrum”, berättar Emili Haraldsson på Moogio i Göteborg, ”men faktum är att en rullgardin fungerar utmärkt i alla husets rum.”

Screenrullgardin

Denna modell är lätt genomskinlig, vilket gör att den förhindrar att direkt solljus kommer in i rummet. På så sätt hjälper den till att hålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå. Screenrullgardiner är därför ett bra val om du vill stänga ute de skarpaste solstrålarna, men ändå behålla ljus i rummet.

”Screenrullgardinen är perfekt om vill stänga ute ljuset men ändå kunna se ut.”, fortsätter Veronica, ”Du bör dock tänka på att en screen är halvt genomskinlig, så om du har insynsproblem kanske du ska välja en annan typ av väv.”

Twinlight rollo

”En annan variant av rullgardin, som jag tycker är väldigt trevlig är en så kallad Twinlight rollo. Men den kan man både stänga om sig och öppna upp för att se omgivningarna utanför. Twinlight rollo är dessutom väldigt fin som gardinkappa och kan fungera som ett komplement till persienner”, berättar Veronica.

Går det trender i rullgardiner?

I allra högsta grad. Veronica på Moogio i Helsingborg berättar att grått länge varit trendigt när det gäller rullgardiner, men att färg och mönster kommer mer och mer. En av våra absoluta favoriter är de vackert mönstrade vävarna i Luxaflex kollektion från Stig Lindberg som vunnit många av våra kunders hjärtan.

Prata med oss – vi hjälper till!

Vill du veta mer om våra rullgardiner, eller få personliga tips och råd på plats i din bostad? Då är du varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt hembesök här. Självklart är du även välkommen till någon av våra butiker. Du hittar din närmaste butik här.