Solfilmsrullgardiner

Solfilmsrullgardiner / EnergyBlinds

En solfilmsrullgardin / EnergyBlinds är marknadens mest effektiva invändiga solskydd. Solfilmsrullgardinen reflekterar bort 80% av solens värme tillbaka ut genom fönstret, vilket är samma effektivitet som ett externt solskydd, trots att man kan se tydligt ut genom denna gardin.

Solfilmsrullgardiner blockerar upp till 99 % av solens skadliga UV-strålar, vilket även skyddar golv, möbler och mattor. Solfilmsrullgardiner betjänas manuellt med en snygg och elegant kulkedja i metall.

Vad är speciellt med solfilmsrullgardiner?

Solfilmsrullgardinen består av en solskyddsfilm som är laminerad tillsammans med en högreflekterande film. När solens strålar passerar genom fönstret och träffar den starkt reflekterande solfilmen, skjuts strålarna tillbaka ut genom fönstret igen.

Håll värme eller reflekterande ljus borta

Det är upp till fyra gånger dyrare att kyla luft än att värma den. Med moderna solskyddsfilmer kan den direktstrålande värmen reduceras med upp till 85%. Med sina egenskaper minskar solskyddsfilmen även störande reflektioner på skärmar som TV-apparater och datorer.

Förbättrat inomhusklimat

Solfilmsrullgardiner är ett flexibelt och elegant solskydd som förbättrar inomhusklimatet och arbetsmiljön, vilket ofta resulterar i ökad produktivitet och effektivitet.

Ett bra val för de flesta fönster

Solfilmsrullgardiner passar till flera typer av fönster och takfönster och sitter i en sluten kassett med sidolister i antingen vitt eller aluminium.

Solfilm för alla behov

Solfilmsrullgardin/EnergyBlinds finns i fyra olika filmtyper: vit, svart, grå, blå 15 och blå 40. Rullgardiner med solfilm kan vara ett utmärkt val för fönster som vetter mot söder, eller generellt för hus där fönster är en stor del av bostadens fasad.

Vad kan de olika solfilmerna erbjuda?

Vit solfilm ger ett ljusinfall på ca 1%. Denna variant rekommenderas för miljöer med önskemål om ett ”luftigt” mörkläggningsalternativ. Svart solfilm med 0% ljusinfall ger total mörkläggning. Denna typ av mörkläggningsgardin rekommenderas för miljöer som kräver 100 % mörkläggning. Blå15 solfilm rekommenderas i de allra flesta fall. Den har en mörk film med en blågrå nyans och ger ett ljusinfall på 15 %. Blå40 solfilm är en ljusare solfilm med en blågrå nyans och 40% ljusinfall ges. Detta rekommenderas för miljöer med lägre krav på energibesparing, eftersom det ger ett större ljusinfall.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla solfilmsrullgardiner är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?