Fönstermarkiser

Vi erbjuder ett brett sortiment av fönstermarkiser, från klassiska modeller till marknadens allra senaste nyheter

Välj typ:

Vertikalmarkiser

Fallarmsmarkiser

Vertikalmarkiser

Snygga vertikalmarkiser som ramar in dina fönster ger inte bara ett smart utseende. Fördelarna inuti ditt hem är tydliga. Vertikalmarkiser håller värmen ute och skyddar dina möbler från solens blekande strålar.

Lär dig mer om vertikalmarkiser

Fallarmsmarkiser

En fallarmsmarkis är en fönstermarkis där armarna sitter fast dels längst fram i det som kallas frontprofil samt en bit ner på var sin sida av fönstret. Markisen faller sedan rakt ut när du hissar ner den.

Lär dig mer om fallarmsmarkiser

Behöver du hjälp att hitta rätt?

Prata med oss! Besök närmaste Moogio-butik eller boka ett kostnadsfritt hembesök för tips och råd för din bostad.

Snygga fönstermarkiser

En snygg fönstermarkis kan verkligen förvandla husets utseende och visuella uttryck! Med genomtänkta val kan du välja att antingen komplettera fasadens stil och design, eller bryta av och skapa kontrast och dynamik. Om du vill ha tips, råd och inspiration är du varmt välkommen in till någon av våra butiker så går vi igenom färger, vävkvaliteter och olika typer av fönstermarkiser tillsammans. Våra fönstermarkiser är alltid måttbeställda så att de får just det uttryck och design du önskar.

Förutom att de är snygga designelement så har fönstermarkiser såklart en praktisk funktion; de skyddar mot både sol och insyn. Vilken typ av fönster du har och hur stora de är avgör vilken typ av fönstermarkis du bör välja. Fönstermarkiser monteras antingen på fasaden, ovanför fönstret. Då har de en så kallad fallarm som fäller ut väven över fönstret. De kan också monteras med en kassett inne i fönsternischen. När fönstermarkisen inte används, rullas väven in i kassetten. Ungefär som en utvändig rullgardin. Denna typ av fönstermarkis kallas även för screenmarkis. Vilken typ av fönstermarkis du väljer påverkar både fasadens utseende och markisens funktion.

Så hur ska man tänka när man väljer väv till fönstermarkis? Väven är viktig ur både ett estetiskt och funktionellt perspektiv. Hos oss kan du välja mellan en stor mängd vävar av olika kvaliteter, färger och utförande. Från vitaste vitt till svartaste svart. Och såklart allt däremellan. Vi har dessutom en stor mängd funktionsvävar som både är stilrena att se på och som erbjuder fantastiskt funktionalitet. Du kan se ett urval av våra vävar här, men vi rekommenderar att du kommer in till din närmaste Moogio-butik för att uppleva dem i verkligheten.

Fönstermarkis med motor sänker temperaturen

Fönstermarkisen är det bästa alternativet om du vill sänka temperaturen och få ett jämnare inomhusklimat. Det beror på att den effektivt hindrar solstrålarna att nå fönsterrutan och på så sätt värma upp din bostad. Särskilt effektivt blir det när du använder en fönstermarkis med motor och automatisering. Då styr du effektivt undan solljuset under de timmar på dagen när solljuset är som starkast, vilket både ger ett behagligare inomhusklimat och minskar behovet av kylning. Du kan läsa mer om motorisering av fönstermarkiser här.

Ett brett sortiment av fönstermarkiser

Vi erbjuder ett brett sortiment av fönstermarkiser, från klassiska modeller till marknadens allra senaste nyheter. Vi säljer både fallarmsmarkiser och vertikalmarkiser. En fallarmsmarkis sitter monterad ovanför fönstret och fälls ned, oftast med hjälp av en lina eller motor, medan vertikalmarkiser, eller screenmarkiser som de också kallas, sitter monterade så de inte faller ut utan istället dras ned vertikalt parallellt med fönstret.

– Tänk på att tvätta din markis varsamt. Använd inte högtryckstvätt utan spola av markisen med vattenslang. På sommaren kan du rulla in markisen innan den har torkat, men under andra delar av året mår markisen bäst om den hinner torka innan den rullas in igen.

Moogio Halmstad