Rullgardiner takfönster Fakro

Rullgardiner takfönster Fakro

Med ett brett utbud av rullgardiner, plisséer och persienner till sina takfönster ger Fakro alla möjligheter att komplettera sina olika fönstervarianter. Även markiser och myggnät finns att köpa till.

Exceptionell mörkläggning

Fakro har rullgardiner med steglös betjäning eller tre fasta lägen. Modellerna är med eller utan med sidoskenor. Den mörkläggande rullgardinen ger en exceptionell mörkläggning av ditt takfönster även en solig dag.

Tre olika modeller

Fakro erbjuder tre olika modeller av rullgardiner: ARS som är deras klassiska rullgardinslösning, ARP som är en steglös modell och ARF som är deras mest mörkläggande rullgardin. ARS rullgardin minskar mängden inkommande ljus och med det breda utbudet av tygdesigner kan du matcha eller kontrastera rullgardinsmaterialet med inredningen i rummet.

Klassiska modell

Standard rullgardinen till Fakros fönster heter ARS och den rullas upp på en fjäderspänd rulle. ARS har en elegant aluminiumfront, som döljer rullen. Tre par fästen installerade på bågen tillåter rullgardinen att fixeras i tre olika positioner.

Steglös rullgardin

Modellen ARP/ARP Z-Wave är steglös rullgardin med samma egenskaper som ARS. Sidolister i aluminium täcker kanten på tyget och dessutom begränsas mängden inkommande ljus ytterligare. Rullgardinen kan låsas i alla positioner.

Mörkläggningsrullgardin

Mörkläggningsrullgardinerna ARF/ARF Z-Wave ger en perfekt avskärmning av solljus och säkerställer att rummet blir mörkt. Rullgardinen har sidoskenor som möjliggör mörkläggning av rummet och den kan låsas i alla positioner.

Samma för alla Fakro-gardiner

Samtliga rullgardiner från Fakro har följande egenskaper:

 • Gradvis minskning av inkommande solljus
 • Brett utbud av färger för att tillgodose individuella behov
 • Skydd mot värme från solen
 • Möjligt att låsa rullgardinen i alla positioner
 • Skydd mot UV-strålning

Ett brett urval av vackra färger

Med en Fakro rullgardin kan du välja bland ett brett urval av olika färger. Du väljer därför om din gardin ska ha ett klassiskt uttryck eller kanske ha en mer modern stil. Gardiner tillverkade för Fakro fönster är av högsta kvalitet.

Betjäning

Samtliga FAKROs rullgardiner betjänas manuellt. ZST förlängningsstav kan användas för betjäning av rullgardiner som sitter utom räckhåll. Z-Wave varianterna går även att få med elektrisk manövrering genom en 12V DC motor. Denna styrs sedan med hjälp av en brytare eller fjärrkontroll.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla gardiner från Fakro är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?