Klassiska rullgardiner Luxaflex

Klassiska rullgardiner Luxaflex

Luxaflex rullgardiner passar nästan alla fönster. Rullgardinen erbjuder flera moderna system, där teknik och design passar perfekt med den skandinaviska inredningsstilen.

Luxaflex-kollektionen öppnar dörren till en värld av fantastiska möjligheter med transparenta, halvtransparenta, täta och mörkläggningstyger. Du väljer beroende på funktionalitet och utifrån vilka färger gardinen ska ha för att pryda ditt hem på bästa sätt.

Finns med LiteRise control, som är ett unikt och innovativt styrsystem, där rullgardinen höjs eller sänks genom att trycka eller dra lätt i den nedre listen. Du kan enkelt placera rullgardinen i den höjd du önskar.

En riktig klassiker

Rullgardinen är en riktig klassiker och kommer i olika transparens som ger en många alternativ för att kontrollera ljusinfallet. Rullgardiner finns med eller utan kassett och med ett stort urval av dekorativa underlister.

Mörkläggning? Ja tack!

Vill du ha mörkläggning i sovrummet eller i andra rum är rullgardinen extra bra. Den kan även fås med sidolister och kassett, så att du slipper ljusstrimmor mellan tyget och fönstret och därigenom skapar total mörkläggning.

Hållbara textilier

Luxaflex har genom sitt innovativa tillvägagångssätt skapat sitt halvtransparenta tyg Sea-Tex, som är världens första textil för rullgardiner som är tillverkad av 50 % återvunnet plastavfall från världshaven. Dessa tyger finns i naturliga färger, vilket hjälper till att ge ditt hem en varm look. Majoriteten av Luxaflex rullgardiner är gjorda av polyester och är OEKO-TEX-certifierade, vilket innebär att de är tillverkade ur ett hållbart och miljövänligt perspektiv, utan farliga kemikalier.

Transparenter

Luxaflex rullgardiner kan skräddarsys genom att välja mellan 4 olika transparenter, beroende på hur mycket insyn och ljusinsläpp du vill ha i ditt hem. Dessutom erbjuder kollektionen ett brett urval av vackra tyger i olika färger, mönster och strukturer. Du väljer det tyg som som passar din personliga inredningsstil. Sätt dessutom din egen unika touch på din rullgardin genom att välja mellan olika dekorativa beslag och eleganta ytskikt. Tyget på rullgardinen kommer i 4 olika densiteter, som var och en har sina egna egenskaper:

 • Transparent
 • Halvtransparent
 • Tät
 • Mörkläggande

Det transparenta och halvtransparenta tyget är bra val om du inte vill skärma av helt. Det täta tyget är ett mer fördelaktigt val om du vill ha insynsskydd. Mörkläggningstyget är idealiskt för sovrummet, där du vill skärma av ljuset helt.

Betjäning

Luxaflex rullgardiner kan väljas med flera olika betjäningsmöjligheter.

Sidodrag: Ändlös kedja i vit, grå eller svart plast, som placeras på höger eller vänster sida. Metallkedja finns också. Kedjans längd: 40, 50, 60, 70, 75, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 eller 350 cm. Som standard levereras kedjan med barnsäker kedjesamlare och kedjetyngd. Det går även att välja kedjespännare.

LiteRise: En unik betjäning utan lina, där du höjer och sänker gardinen med ett lätt drag/tryck på den nedre listen. Vi rekommenderar att LiteRise beställs med monteringsprofil eller så måste fjädern justeras/spännas vid montering av produkten.

Takfönster: Sladdlös drift i nedre skenan. Vridstång finns som tillval.

Motor: 24V DC-motor eller 12V-motor. Välj mellan flera kontrollalternativ.

PowerView: Inbyggd 18V DC-motor, som kan styras med fjärrkontroll eller app.

Fjäder: Välj mellan följande dragalternativ:

 • Lina med Luxaflex dragrem (standard om inget annat valts)
 • Dragband med D-ring i vitt, mässing eller polerat stål.
 • Läderrem i vitt, svart eller naturellt
 • Sidentofs
 • Andra dekorativa alternativ finns också

Stort urval av färger, mönster och funktioner

När du väljer rullgardiner väljer du en stilren lösning – oavsett om du föredrar en mönstrad eller enfärgad gardin. Rullgardinen kan piffas upp med olika dragknoppar, dekorband och andra lösningar. Önskas flamskyddade tyger rekommenderar vi Trevira CS som finns i många vackra färger.

Textilier med specialbehandlad yta

Vissa av Luxaflex-textilierna har en specialbehandlad yta.

DustBlock gör att tyget effektivt stöter bort smuts och smuts bättre än andra obehandlade tyger. En textil som har avslutats med DustBlock stöter även bort vatten och oljebaserade vätskor. Behandlingen gäller båda sidor, vilket förlänger kvaliteten.

Topar Plus reflekterar sol och värme bättre än obehandlade textilier, varför ditt hem hålls svalare på sommaren och varmare på vintern. Tyget är färdigbehandlat, så det är även fukt- och smutsavvisande samt tvättbart. Behandlingen gäller båda sidor.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla rullgardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?