Inspiration för ditt sovrum

Trendspaningar, guider och reportage för sovrum

I våra sovrum vill vi ha det svalt, mörkt och ombonat. Då sover vi som bäst. Moderna solskydd hjälper dig att skapa en behaglig, sval och mörk miljö att sova i. Här få du inspiration, tips och idéer som hjälper dig att skapa en skön och avkopplande miljö i ditt sovrum.

Drömmer du om att sova gott?

Att somna i ett ljust rum kan vara svårt. Även om det bara är en gatlampa eller förbipasserande bilar som stör. Men att vakna tidigt på morgonen av att en varm solstråle smiter igenom en glipa och landar i ansiktet? Ingen skön känsla, och helt onödigt. Idag finns det väldigt bra mörkläggningsgardiner och tättslutande rullgardiner som ger en effektiv mörkläggning i sovrummet. Våra solskydd måttbeställs dessutom för just dina fönster så att du slipper glipor där ljuset kan sippra in.

Insidan är viktig, men glöm inte av utsidan.

Invändiga solskydd är bäst på mörkläggning av ditt sovrum. Däremot är utvändiga solskydd, exempelvis vertikalmarkiser som monteras utanför fönstret, allra bäst på att hålla ute värmen. Så för att få ett svalt och skönt sovrum, även på sommaren, är det en god idé att ha ett utvändigt skydd som håller ute solvärmen.

Guide: Så väljer du rätt lösning för att mörklägga sovrummet.

Under vår- och sommar blir både morgnar och kvällar allt ljusare. Härligt! Men kanske inte i sovrummet. Så vilka produkter ger bäst mörkläggning i sovrummet? Och hur får du ditt sovrum mörkt och svalt utan att tumma på design och estetik?

Läs guiden

Smarta solskydd för sovrummet – guide till två system för smarta hem!

Vill du också göra ditt solskydd sådär läckert, lyxigt och automatiserat? Här kikar vi lite extra på två kompetenta system som fungerar med alltifrån Google Home och Apple HomeKit till Amazon Alexa.

Läs guiden

Vilka solskydd passar bäst i sovrum?

Gardiner till sovrum

Hos oss på Moogio hittar du ett stort utbud av tyger, vävar för gardiner och gardinlängder i sovrum. Alla våra sovrumsgardiner måttbeställs så att de får både rätt utseende och funktion. Tveka inte på att komma in till någon av våra butiker när du har frågor eller vill få en genomgång av olika alternativ.

Våra gardiner

Rullgardiner till sovrum

Vi erbjuder rullgardiner för sovrum i en mängd olika former, färger, mönster och storlekar. Alltifrån tättslutande mörkläggningsgardiner i dubbelväv, till plissérullgardiner och klassiska rullgardiner. Våra rullgardiner måttbeställs så att de får exakt det utseende och den funktion du önskar i ditt sovrum.

Våra rullgardiner

Få tips och råd i din närmaste butik

Varmt välkommen in till någon av våra butiker för att utforska alternativen. Vi hjälper dig med tips, råd och inspiration för att skapa ett tyst, svalt och ombonat sovrum - ett rum där du sover gott helt enkelt.

Tänk på detta när du inreder ditt sovrum

Finns det energibesparande solskydd för sovrum?

Termiska gardiner eller solskyddsfilmer för fönster kan ge betydande energibesparingar genom att isolera rummet och därmed minska behovet av extra uppvärmning på vintern och luftkonditionering på sommaren. Prata med oss så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.

Hur använder jag solskydd i sovrum för att skydda privatlivet?

Se till att ditt solskydd täcker hela fönstret ordentligt för att förhindra insyn. För extra privatliv, överväg lager på lager av solskydd, som kombinerar mörkläggningsgardiner med ljusare gardiner. Prata med oss så hjälper vi till.

Hur installerar jag solskydd i sovrummet?

När du köper solskydd till sovrummen av oss hjälper vi dig med både mått och montering. Om du vill montera själv, välj solskydd som är enkla att montera, med klara instruktioner, och se till att du har rätt verktyg till hands. Det kan vara klokt att mäta fönsterutrymmet flera gånger för att säkerställa att solskydden passar perfekt.

Hur tar jag hand om och rengör mitt solskydd?

Följ tillverkarens skötselråd och använd milda rengöringsmedel för att förlänga livslängden på ditt solskydd. Oftast kan en dammvippa eller en lätt fuktig trasa användas för regelbunden rengöring.

Hur väljer jag rätt solskydd för mitt sovrum?

Börja med fönstrens storlek och tänk på hur mycket ljus du vill släppa in. Mörkläggningsgardiner är utmärkta för total mörkläggning, medan persienner och lameller ger flexibel ljusreglering och insynsskydd, vilket är idealiskt för att skapa en anpassningsbar sovmiljö.

Hur väljer jag solskydd som också ger insynsskydd?

För optimalt insynsskydd, välj solskydd som helt täcker fönstret. Plisségardiner och lamellgardiner erbjuder flexibilitet för att justera både ljusinsläpp och insyn, vilket är idealiskt för sovrum som vetter mot gatan.

Hur väljer jag solskydd som passar både för funktionalitet och design i sovrummet?

Fokusera först på vilken funktion som är viktigast – total mörkläggning, ljusfiltrering eller estetik. Vi hjälper dig sedan att hitta en lösning som kombinerar smarta funktioner med en design som kompletterar ditt sovrums övergripande stil och atmosfär.

Kan jag kombinera olika solskydd för bästa effekt i sovrummet?

Att kombinera mörkläggningsgardiner med lättare, genomskinliga gardiner kan ge flexibilitet att anpassa ljusinsläppet under olika tider på dagen, och samtidigt skapa en elegant och sammanhängande inredning.

Kan solskydd bidra till bättre sömn?

Ja, genom att effektivt kontrollera ljusinsläppet kan solskydd hjälpa till att skapa en optimal sovmiljö, vilket kan bidra till bättre sömnkvalitet och ökad vakenhet under dagen. Tjocka gardinlängder minskar även buller och oljud.

Vad är fördelarna med mörkläggningsgardiner i sovrummet?

Mörkläggningsgardiner är utmärkta för att skapa en mörk och ostörd sovmiljö, perfekt för de som är känsliga för ljus eller behöver sova under dagtid. De hjälper också till att isolera rummet och minska energikostnaderna.

Vilka är de senaste trenderna inom solskydd för sovrum?

Trenderna inom solskydd inkluderar integrering med smarta hemsystem, hållbara och miljövänliga material samt anpassningsbara designalternativ som reflekterar personlig stil och inredningstrender. Välkommen in till någon av våra butiker för att se nyheter och få tips och råd!

Vilka material ska jag leta efter i solskydd för sovrummet?

Sök efter tjocka, UV-resistenta material som effektivt blockerar ljus och bidrar till rummets estetik. Tänk på att tjockare material också kan hjälpa till med ljudisolering, vilket skapar en mer avkopplande atmosfär.

Vilka solskydd passar bäst för stora sovrumsfönster?

Motoriserade gardiner och persienner är ett utmärkt val för stora eller svåråtkomliga fönster i sovrummet. De är enkla att hantera och ger dig flexibel kontroll över ljus och insyn. Prata med oss så hjälper vi till.

Vilken färg på solskyddet passar bäst i ett sovrum?

Välj en färg som passar din personliga smak och sovrummets inredningsstil. Tänk på att mörkare färger kan ge bättre ljusblockering, medan ljusare färger kan bidra till en lugnare och mer avslappnad atmosfär.

Vilken typ av solskydd är bäst för att minska buller i sovrummet?

Tunga och tjocka gardiner kan absorbera ljud och bidra till en tystare och mer avkopplande sovmiljö. De kan kompletteras med ljudabsorberande paneler eller extra fönsterisolering för ännu bättre effekt.