Solskydd för smarta hem – smart styrning av gardiner och markiser

Vill du också göra ditt solskydd sådär läckert, lyxigt och automatiserat? Prata med oss! Vi har allt du behöver; från gardiner, markiser och mörkläggning till lyxigt tystgående motorer och smarta styrenheter. Och vet du vad? Vi hjälper dig både att hitta rätt lösning och att installera solskydden. Lite längre ned kikar vi lite extra på två kompetenta system som fungerar med alltifrån Google Nest och Apple HomeKit till Amazon Alexa. Båda systemen finns såklart i din närmaste Moogio-butik så välkommen in för tips, råd och inspiration.

Vad är ett smart hem?

Ett smart hem, eller ”smarthome”, är ett digitalt system där alltifrån köksutrustning till hemelektronik och solskydd kan styras fjärrstyrt genom internet. Hjärnan i ett smart hem är en central hub eller kontrollenhet som binder ihop och kontrollerar den anslutna utrustningen. Oftast är det en app på din telefon eller platta. Du väljer själv vilka enheter du vill koppla på, såsom smarta belysningssystem, motoriserade solskydd, termostater, sensorer eller underhållningssystem. Alla enheter kopplas till din centrala kontrollenhet genom ditt hemmanätverk eller via bluetooth.

Vilken roll har solskydd i ett smart hem?

Solskydd spelar en viktig roll i ett smart hem. Det gör ditt hem mer energieffektivt, skapar ett behagligt inomhusklimat och ökar det komforten med hjälp av automatisering och smart styrning. Idag kan du ansluta många olika typer av solskydd till ditt smarta hem. Du kan styra markiser utifrån vädret, automatisera rullgardiner och gardiner utifrån en termostat och ställa in olika scenarior för mörkläggning i TV-rum eller sovrum. Och mycket, mycket mer.

Vilka är fördelarna med smarta solskydd ?

 • Skapar ett funktionellt, behagligt och energieffektivt inomhusklimat
 • Skyddar din inredning mot UV-strålning
 • Ger dig en snygg, praktisk och barnsäker miljö utan draglinor eller kedjor
 • Höjer inbrottsäkerheten – med tidsinställda gardiner ser ditt hem bebott ut även när du inte är hemma
 • Ökad komfort och bekvämlighet med förvalda scenarion som exempelvis ”Filmkväll” eller ”Väckning”

Smarta rullgardiner och gardiner

De flesta av våra motoriserade rullgardiner och gardiner kan läggas till i ditt smarta hem så att du kan fjärrstyra dem och skapa regler. Det gör att du kan anpassa ljusinsläppet baserat på tid på dagen, väder eller dina personliga preferenser. Våra smarta solskydd kan även integreras med andra system, som belysning och termostater, för att optimera din bostads energieffektivitet. Det är faktiskt mycket lättare än man tror! Kontakta någon av våra butiker så hjälper vi till.

Smarta terrassmarkiser och fönstermarkiser

Om du har en motoriserad markis kan du enkelt koppla ihop den med ditt smarta hem. Din smarta markis kan styras baserat på solens position, väderförhållanden eller dina egna inställningar. Vi erbjuder både vertikalmarkiser (liknar utvändiga rullgardiner), och traditionella terrassmarkiser. Båda dessa typer kan du idag integrera med alltifrån Google Nest till Apple HomeKit och Amazon Alexa. Kontakta din närmaste Moogio-butik så hjälper vi dig att välja rätt produkter för just ditt smarta hem-system.

Gör ditt hem ännu bättre med sensorer och detektorer

Om du vill göra ditt hem extra smart ska du lägga till sensorer för ljus, temperatur och vind. Då kan du enkelt automatisera ditt solskydd utifrån aktuella förhållanden eller egna preferenser. Genom att lägga till sensorerna i ditt smarta hem-system kan du stänga persienner, fälla ut markisen eller rulla ner rullgardinerna utifrån inne- eller utetemperatur, solstyrka eller andra faktorer som du betsämmer själv. Vill du veta mer om sensorer och detektorer? Då kan kan du läsa vårt inlägg om solsensorer och vindautomatik för markiser här.

Två riktigt bra system för smarta solskydd i ditt hem!

Idag kan de allra flesta av våra motoriserade solskydd fjärrstyras med app och fjärrkontroll genom att koppla på en smart enhet. Nedan kikar vi lite närmare på två riktigt kompetenta system som du kan koppla ihop med ditt smarta hem: PowerView från Luxaflex och TaHoma från Somfy.

Luxaflex PowerView: Integrerat system med hög designfaktor

PowerView från Luxaflex är ett riktigt premiumsystem för styrning och automatik. Tillsammans med Luxaflex fantastiska gardiner och gardinskenor får du ett riktigt häftigt och kompetent system med hög designfaktor. Det blir också ett helt integrerat system som ger överlägsen funktionalitet. Systemet utgår från styrenheten PowerView Hub och byggs enkelt ut med PowerView Förstärkare, som du placerar i olika delar av din bostad vid behov. Systemet kommer med full integration med Apple HomeKit, Google Assistant / Google Nest, Amazon Alexa mfl redan vid leverans.

Några av fördelarna med Luxaflex PowerView:

 • premiumsystem från en av världens främsta leverantörer
 • motorer och styrning i samma system ger en integrerad och fulländad design
 • hög kvalitet och möjlighet att koppla ihop hemmets alla invändiga solskydd i samma system
 • stort urval av ”out of the box”-integrerationer med Alexa, Google Nest, Apple HomeKit mfl

PowerView använder ett så kallat öppet API, vilket ger den tekniskt kunnige möjligheter till ytterligare integrationer.

Somfy Tahoma: användarvänligt, snyggt och utbyggbart

TaHoma från Somfy är ett riktigt bra system för både automatiserad styrning och motorisering av gardiner och invändigt solskydd. Det är ett avancerat men användarvänligt smarta hem-system som ger dig mycket funktionalitet och valuta för pengarna.

Med TaHoma styr du dina solskydd via både mobil och surfplatta. Utöver solskydd kan du koppla på en mängd olika sensorer och teknisk utrustning för alltifrån element, brandvarnare och smarta eluttag. TaHoma är dessutom integrerat med Amazon Alexa från start, vilket gör att du kan röststyra systemet om du använder Alexa i ditt hem.

Några av fördelarna med Somfy:

 • smart, prisvärt och utbyggbart system
 • hög kvalitet och möjlighet att koppla ihop hemmets alla solskydd i samma system

Prata med oss, så berättar vi mer om alla smarta funktioner i detta kompetenta system!

Vi hjälper till!

Få tips och råd i din närmaste butik

Vi har bred erfarenhet av motorisering och röststyrning av invändiga solskydd. Vi kan hjälpa dig att välja ett smart hem-system och produkter som är kompatibla med just det röststyrningssystem du vill använda.

Vi hjälper dig dessutom att montera gardinerna i ditt smarta hem-system så att det ser ut precis som du vill, redan från start. Så snart du har installerat det system som du vill använda, lägger du enkelt in dina olika gardiner i ditt smarta hem-system väljer scenarior och röstkommandon. Sen är det klart att använda!