Panelgardiner: inspiration, trender och produkter

Panelgardiner, eller panellängder som de också kallas, är inte bara en praktisk gardin för fönstret. Du kan också använda dem som en stilren och snygg rumsavdelare, för att skärma av en nisch eller avgränsa en förvaringsyta. På Moogio finner du ett brett utbud av marknadsledande kvalitetstyger, gardinskenor och upphängningssystem. I det här inlägget tittar vi på ett urval av våra snygga, måttbeställda panelgardiner från Luxaflex.

Panelgardiner: en unik, flexibel och stilren gardin!

Panelgardinens långa och höga panellängder ger ett helt unikt uttryck i rummet. Väven, som hänger stramt och stilrent i gardinskenor med flera spår, tyngs ner med tyngdband i gardinens fåll. Flytta enkelt respektive panel längs med gardinskenan för att ändra utseende och avskärma dina rum från sol och insyn, precis som du vill.

Skapa dynamik med lager på lager

Panelgardinen lämpar sig perfekt för att bygga lager och fina effekter. Genom att mixa olika tjocklek och färg på vävarna och skjuta panelerna i olika positioner skapar du med enkla medel dynamik i din bostads olika rum. Lika lätt bestämmer du hur mycket ljus i du vill släppa in och var du vill ha insynsskydd.

Perfekt, både för stora och små fönster

Våra panelskenor finns i allt från två till fem spår. Hur många spår du behöver beror dels på hur bred skena du önskar, men också på hur många panelgardiner du önskar. Våra panelgardiner går dessutom att få i valfri bredd, från 25 cm upp till hela 120 cm, vilket gör att du får en lösning som passar både för stora fönsterpartier och mindre fönster.

En flexibel gardin med många möjligheter

En panelgardin ger dig inte bara ett snyggt och stilrent solskydd när solen ligger på. Den är även ett flexibelt insynsskydd om du har stora fönsterpartier i och med att du kan enkelt kan flytta panelvagnarna så att panelerna hamnar precis där du vill. Du kan dessutom få dem med en unik väv med metalliserad baksida, som är utvecklad för att motverka bländning i TV- och datorskärmar, utan att stänga ute dagsljus och utsikt. De stora ytorna av väv i olika mönster, färger och strukturer blir dessutom stilrena designelement som du kan kombinera på många olika sätt.

Panelgardin som rumsavdelare

Med lite fantasi har en panelgardin många användningsområden. Varför inte montera skena i taket och låta gardinens paneler gränsa av och dela in ett större rum i mysiga nischer, alkover eller lekhörn? Eller varför inte låta en eller flera paneler agera distinkta, snygga designelement i hall, sovrum eller vardagsrum?

Klassisk panelgardin från Luxaflex

Man ser när en panelgardin är tillverkad av Luxaflex. Det syns helt enkelt på vävarnas kvalitet, de perfekta sömmarna och fållarna. Och inte minst på den stilrena, unika designen och tillverkningskvaliteten i upphängning och gardinskenor. Luxaflex vävar är dessutom extra tåliga och bleks inte jämfört med vanliga tyger, och de finns i många olika mönster, färger och struktur.

Samtliga vävar från Luxaflex finns även i deras rullgardinskollektion, vilket gör att du kan matcha och mixa rullgardiner och paneler som du vill. Panelskenan är vit och gliden har en tunn teflonbeläggning vilket gör att den glider elegant och smidigt i skenan. Paneler kan måttbeställas mellan 25 till 120 cm.

Panelgardiner Luxaflex

Vi hjälper till!

Få tips och råd i din närmaste butik

Med vår långa erfarenhet av gardiner och andra solskydd kan vi hitta en både smart och stilren lösning, som passar för just ditt hem. Vi hjälper dig med måttagning, designval och montering så att du får den där lyxiga, perfekta känslan där alla detaljer stämmer. Välkommen in till någon av våra butiker för tygprover, inspiration, tips och råd.