Inspiration för ditt kök

Trendspaningar, guider och reportage för kök

Moderna kök är inte bara en plats för matlagning. I köket umgås vi med familjen, vännerna och släkten. Ofta är det en del av bostadens vardagsrum och andra sociala ytor. Moderna solskydd är en snygg och praktiskt detalj som kan användas både som rumsavskiljare och som ljuddämpande textil vid fönster och väggar. Här kan du läsa mer och inspireras av solskydd för kök och matplatser.

Från slamrigt och öppet – till lugnt och inbjudande

Tyg i överflöd är inte bara trendigt. Det är praktiskt också. För, även den mest entusiastiske minimalisten mår faktiskt bra av tygets lugnande och ljuddämpande effekter. Genom att använda tyg och solskydd på ett smart sätt i köket kan du skapa en lugn och harmonisk atmosfär. Hos oss finner du hundratals gardintyper, snygga designtyger och stilrena upphängningar. Alltid måttbeställt och perfekt upphängt.

Låt fantasin skena – vi fyller på med fina gardiner!

Det finns så mycket spännande att göra med textil och olika typer av gardiner. Kreativa lösningar som får ditt kök att sticka ut – och bjuda in. Varför inte arbeta med infällda takskenor och snygga designtyger eller draperier för att skapa rum i rummet, eller gränsa av avlastningsytor? Eller kanske ett flexibelt insynsskydd i fönstret för att hålla nyfikna blickar bort från dina allra hemligaste recept? Kom in till din närmaste Moogio-butik och berätta hur ditt drömkök ser ut, så hjälper vi dig att hitta rätt lösningar.

Köksgardiner – inspiration, bilder och tips för gardiner till köket

Snygga köksgardiner kan verkligen lyfta ditt kök. Och med en öppen planlösning mellan kök och andra rum, blir de en snygg detalj som binder ihop köksinredningen med bostadens övriga inredning. Vi undersöker trender, titta på vilka gardiner som passar bäst för köket och delar med oss av inspiration och bilder.

Läs artikeln

Vilka solskydd passar bäst i köket?

Gardiner till köket

Hos oss på Moogio hittar du ett stort utbud av alltifrån snygga gardinlängder till tyger, vävar och stilrena upphängningar. Alla gardiner måttbeställs så att de får både rätt utseende och funktion. Dessutom går de enkelt att koppla på ditt smart hem. Tveka inte på att komma in till någon av våra butiker när du har frågor eller vill få en genomgång av olika alternativ.

Gardiner för köket

Rullgardiner till köket

Vi erbjuder rullgardiner för alltifrån stora fönsterpartier, till dörrfönster och vanliga köksfönster. Alltifrån tättslutande mörkläggningsgardiner i dubbelväv, till plissérullgardiner och klassiska rullgardiner. Våra rullgardiner måttbeställs så att de får exakt det utseende och den funktion du önskar.

Se våra rullgardiner

Få tips och råd i din närmaste butik

Varmt välkommen in till någon av våra butiker för att utforska alternativen. Vi hjälper dig med tips, råd och inspiration för att göra ditt kök till en stilren, modern och komfortabel plats att vara på.

Tänk på detta när du inreder ditt kök

Finns det energieffektiva solskyddslösningar för köket?

Ja, solskydd som reflekterar solens strålar eller isolerar fönstret kan bidra till bättre energieffektivitet i köket, särskilt om det ligger i soligt läge. Prata med oss för tips och råd, så hjälper vi till.

Finns det enkla att använda solskyddslösningar för kök?

Just i köket, där händerna ofta är upptagna eller smutsiga, är motoriserade eller fjärrstyrda rullgardiner och persienner ett bra val. Du kan enkelt justera ljuset utan att behöva vidröra gardiner och tyger.

Hur balanserar jag funktionalitet och design med solskydd i köket?

En bra start är att börja med kökets funktionella behov, som ljusreglering eller insynsskydd. När du gjort det, välj solskydd som kompletterar kökets design och inredningsstil för att skapa en harmonisk och väl fungerande helhet. Välkommen in till din närmaste Moogio-butik för tips och råd!

Hur installerar jag solskydd i köket?

Solskydd i köket bör monteras så att de inte kommer i kontakt med värme eller fukt från matlagning. När du köper solskydd av oss hjälper vi till med både måttagning och montering. Om du monterar själv, följ tillverkarens instruktioner för säker montering. Överväg enkla system som rullgardiner för smidig användning.

Hur kan jag använda textil och gardiner för att skapa en mysig atmosfär i köket?

Välj textilier och gardiner i mjuka material och varma färger för att bidra till en hemtrevlig, ljuddämpad och inbjudande känsla. Kombinera med matchande kökstextilier som dukar och handdukar för en sammanhängande look.

Hur maximerar jag ljusinsläppet med solskydd i köket?

Välj lätta och genomskinliga gardiner eller rullgardiner som kan justeras för att kontrollera ljusinsläppet. Då får du in mycket naturligt ljus samtidigt som du får ett effektivt och flexibelt insynsskydd.

Hur underhåller jag solskydd i köket?

Regelbunden rengöring är viktig för att hålla borta både smutts och fett. Använd milt rengöringsmedel och följ tillverkarens skötselinstruktioner. Om tyget kan tas ner och lämpas för maskintvätt, är tvätt i maskin ofta en bra lösning.

Hur väljer jag rätt solskydd för mitt kök?

Mät köksfönstren och tänk på hur mycket ljus och insyn du vill ha. Rullgardiner och lamellgardiner är praktiska och lättskötta, medan gardiner kan ge en mjukare känsla. Välj material som tål fukt och är lätta att rengöra, speciellt om de är nära spisen eller diskbänken. Prata med oss för tips och råd!

Kan jag använda mörkläggningsgardiner i köket?

Mörkläggningsgardiner kan vara användbara om ditt kök vetter mot direkt solljus och blir för varmt. De kan hjälpa till att hålla rummet svalare och skyddar dessutom mot blekning av köksinredning.

Kan jag kombinera olika typer av solskydd i köket?

Testa att kombinera rullgardiner för deras smarta funktion och dekorativa gardiner. På det sättet får du både snygg stil och bra funktionalitet i köket. Det ger dig dessutom möjlighet att anpassa ljuset och skapa olika stämningar i köket.

Vilka är de bästa gardintyperna för kök?

Lättskötta och tunna gardiner är oftast bra val för kök. De kan enkelt tas ner och tvättas, vilket är lite extra viktigt i ett utrymme där matlagning sker. Kafégardiner är också populära då de ger insynsskydd samtidigt som de släpper in ljus.

Vilka är de senaste trenderna för solskydd i kök?

Trender inom köksdesign varierar såklart. Många vill ha minimalistiska och funktionella solskydd i naturliga material och färger. Många vill också ha smarta, motoriserade solskyddslösningar för enkel hantering.

Vilka färgval är lämpliga för solskydd i köket?

Välj färger som kompletterar kökets inredning och stil. Ljusa och neutrala färger kan hjälpa till att skapa en ljus och välkomnande känsla, medan starkare färger adderar personlighet och attityd.

Vilka material är mest lämpliga för solskydd i köket?

I köket är material som tål fukt och är lätta att rengöra att föredra. Du kan till exempel välja bland olika syntetiska tyger eller behandlad bomull. Material som inte absorberar lukter och är motståndskraftiga mot fläckar är också bra val för kök. Prata med oss så hjälper vi till.

Vilka säkerhetsaspekter bör jag tänka på för solskydd i köket?

Undvik långa gardiner eller snören som kan utgöra en brandrisk nära spisen. Säkerhetsmekanismer för rullgardiner och persienner är också viktiga, speciellt om det finns små barn i hemmet.