Terrassmarkiser

Det perfekta solskyddet för en komplett uteplats och terrass

Terrassmarkis för soliga dagar och ljumma höstkvällar

En terrassmarkis ger inte bara skön skugga under varma, soliga dagar på terrassen. Tvärtom, det är ett solskydd som har många fler fördelar. Genom att terrassmarkisen skuggar terrassens fönster når inte solstrålarna fram och värmer upp fönstret. Det gör att även ditt inomhusklimat blir både jämnare och svalare. Du sänker inomhustemperaturen och minskar behovet av kyla när det är varmt ute. Terrassmarkisens duk skyddar dessutom mot både fukt och regn så att du kan njuta av din altan länge och ofta. Välj till en terrassvärmare, så förlänger du säsongen lite extra och kan njuta av din uteplats även när kvällarna blir kyligare.

Kombinera detta med sidomarkiser, eller en rullgardin i framkant och du får ett flexibelt rum, som du enkelt kan anpassa efter årets skiftningar. Alla våra terrassmarkiser måttanpassas och skräddarsys och du kan enkelt ställa in utfallsvinkel så att de passar just din bostad. Självklart hjälper vi även till med monteringen.

En frontrullgardin gör din markis till ett uterum. När solen står lågt är det perfekt att rulla ner frontrullgardinen en bit som extra solskydd för solkänsliga barnögon. På kvällen rullas gardinen ner helt för att stänga ute fukt och kyla.

 

Olika modeller av terrassmarkiser

Terrassmarkiser kommer i många olika former och utföranden. Det finns helkassettmarkiser, vilket innebär att duken och armarna rullas in och skyddas av en heltäckande kassett. Väljer du en terrassmarkis med helkassett frår du en tätslutande kassett som skyddar och håller din markisväv snygg i många år. Vi säljer helkassettmarkiser i olika modeller från Markilux.

En annan snygg markis för din altan är halvkassettmarkisen, vars kassett täcker duken och markisarmarna ovanifrån. Det ger ett gott skydd mot UV-strålning, men eftersom det saknas skydd undertill skyddas inte markisen lika mycket som en helkassett. Fördelarna med en halvkassett är dock att markiserna blir lättare och tar mindre plats.

Utöver det finns det även öppna terrassmarkiser. Dessa terrassmarkiser saknar kassett som skyddar duken och armarna när markisen är inrullad. Öppna terrassmarkiser passar extra bra i trånga utrymmen, eller på en balkong när det finns en täckande takfot.

Många kompletterar dessutom sin terrass med en sidomarkis. Sidomarkisen sitter vertikalt monterad och rullas ut vertikalt från väggen vilket både ger skydd från väder och vind samt skyddar från insyn.

I vilka storlekar kan jag få min terrassmarkis?

När du beställer en terrassmarkis från oss är den alltid måttbeställd. Det innebär att du kan få den i precis den storlek du önskar. Vi tillverkar alltid din markis efter just din terrass mått och uteplatsens förutsättningar.

Fördelen med Moogios terrassmarkiser

Moogio erbjuder markiser av högsta kvalitet, från ledande tillverkare i Sverige och Europa. Varje detalj är måttbeställd och kvalitetsgranskad i fabrik. Det gör att du kan lita på att alltifrån armarna till väven och infästningen behåller både utseende, styrka och funktion i många år. Dessutom omfattas alla våra markiser av vår omfattande garanti, vilket ger dig en extra trygghet.