Markilux 1600

Markilux 1600

Markilux MX 1600 terrassmarkis har vunnit IF Product Design Award för sin design. Kombinationen av design och unik teknik har gjort denna markis till en riktig storsäljare. En vacker halvkassett med elegant frontprofil i aluminium där det unika gasfjädersystemet säkerställer extra spänning på markisväven, även om markisen bara är halvt utrullad. Stödrör i 85 mm stål och robust frontprofil i aluminium, gör denna markis mycket stabil. Den är även utrustad med en inbyggd borste som rengör den värsta smutsen när markisen rullas in samt har en speciell mekanism i själva kassettkonstruktionen gör att frontprofilen alltid sluter tätt.

När du vill få ut det mesta av storlek och design

MX 1600 är en stilren halvkassettmarkis som med sina designegenskaper kommer att pryda vilken terrass och balkong som helst. Den dynamiska vridbara täckplattan ger ett intryck av att markisen är en helkassettmarkis. MX 1600 är särskilt lämplig för att ge skugga över större ytor, givet den maximala bredden på 7,1 meter i kombination med en räckvidd på upp till 4 meter. När markisen är infälld ser den roterande täckplattan till att markisens front löper hela vägen in och stänger markisen tätt, vilket tryggt skyddar duken från regn.

Prisbelönt design

Halvkassettmarkisen MX 1600 är en underbar kombination av den öppna markisen och helkassettmarkisen – den här modellen är alltså en kombination av det bästa av två världar. Med sin fulla storlek kan markisen bli upp till 28,4 kvadratmeter och den är vacker att titta på när den är helt utdragen. Kassetten mäter 22,3 cm från topp till botten och pryder alla uteplatser med sin vackra, prisbelönta halvcirkelformade design.

När kvalitet lönar sig

MX 1600 har inte bara en vacker design, den är också i toppkvalitet – där man har tänkt på hur varje enskild komponent bidrar så bra som möjligt till markisen som helhet. Vikarmarna är utrustade med två kedjor i rostfritt stål, som säkerställer en hållbar konstruktion. Hela markiskonstruktionen inklusive armar och front är av aluminium.

Extraordinära krafter i en högteknologisk design – Bionic Tendon

Om du vill ta din MX 1600 till nästa nivå kan du välja de unika Bionic Tendon-armarna. Härigenom byts lederna i armarna ut från kättingar till ett extremt slitstarkt material av högteknologisk fiber, som ger låg friktion och som dessutom är tyst. Bionic Tendon är en fantastisk detalj som förbättrar både hållbarhet och utseende. Väljer du din markis med Bionic Tendon får du även tjugo års garanti på armarna, istället för standard fem år.

LED i vikarmarna

På MX 1600 kan du ha LED belysning integrerad längs med de fällbara armarna, vilket säkerställer en mysig kväll på terassen. Ljusstyrkan kan dämpas och styras för lämplig stämning.

Integrerad Shadeplus

Det är möjligt att få MX 1600 med med den unika Shadeplus frontmarkisen. På så sätt får du ett integrerat markistyg i framkanten av markisen, som kan rullas ner vertikalt och skyddar mot lågt liggande sol och nyfikna blickar.

Enastående färgval

För din MX 1600 kan du välja mellan hundratals olika färger och mönster. Som standard kan du välja mellan 7 olika ramfärger. Det går även att välja den speciella RAL-färg man vill ha på ramen.

Tålig i friska vindar

MX 1600 är en kraftfull markis som är extremt vindtålig och stark. I likhet med våra andra markiser från Markilux klarar MX 1600 vindmotstånd upp till klass 2. Den klarar därför vindhastigheter på upp till mellan 7,5 och 10,4 meter per sekund.

Den perfekta solskyddslösningen för större ytor

MX 1600 går att kombinera med andra markiser av samma modell, vilket är en smart lösning, då många nyare hem har stora terrasser och fönsterytor. På så sätt kan du få skugga med en lösning där allt matchar och harmoniserar.

Ökad komfort med automatisering och fjärrstyrning

Vill du ha maximal komfort kan du med MX 1600 enkelt styra din markis med fjärrkontroll, app eller med röststyrning. Som en extra hjälp för att undvika skador kan du lägga till en sol- och vindsensor eller en skaksensor. Dessa hjälper dig att styra markisen beroende på vädret.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?