Röd-randig helkassettmarkis utfälld över veranda

Markilux 990

Markilux 990

Liten och kompakt är Markilux 990, Moogios minsta terrassmarkis. 990 fungerar utmärkt både som balkong- och terrassmarkis, men även över ett större fönsterparti där både funktion och design är avgörande.

Stor eller liten? MX 990 är fylld av funktion, oavsett storlek.

Storleken och vikten minimeras tack vara den u-formiga frontkassetten som elegant omsluter vikarmarna och markisväven vid infällt läge. Själva kassetten är endast 12,5 cm på höjden och passar därför perfekt där det är mindre plats eller där själva markisställningen inte ska synas. Den tätslutande kassetten gör att både väv och armar ligger väl skyddade vid infällt läge.

För både balkong och uteplats

990 går att göra upp till 5 meters bredd. Vikarmarna är försedda med en rundad kätting som håller markisväven väl spänd. Den rundade frontprofilen har en inbyggd vattenränna som gör att regnvatten enkelt rinner av vid sidan av markisen istället för framför markisen. Markisen kan monteras med vägg eller takbeslag.

Tuff mot väder och vind

Markisställningen är pulverlackerad och finns i sju standardfärger. Vill du ha det senaste väljer du vår unika speciallack som är självrengörande, Nanolackering. Som tillval kan du lackera din markis i den RAL-färg du önskar.

En riktigt stor markis.
I en liten förpackning.

MX-990 är en stor helkassettmarkis. Med sin maxbredd på fem meter och utfall på tre passar den därför de flesta uteplatser och balkonger. Samtidigt gör dess innovativa kassett inget väsen av sig i infällt läge. Svaret ligger i dess unika konstruktion, som satt en ny standard för moderna terrassmarkiser.

12,5 cm liten. 15 kvadratmeter stor.

Många gånger tar markisens kassett mycket plats. Särskilt för helkassettmarkiser, där markisen ska döljas helt i infällt läge. Men det gäller inte för MX-990. Genom sin sinnrika design – med kanthängda vikarmar och kurvad front – bygger MX-990 kassett endast 12,5 cm på höjden. Ändå kan duken täcka upp till hela 15 kvadratmeter.

Innovativa komponenter

Kvalitet, i varje detalj.

MX-990 är en högkvalitativ markis där varje komponent bidrar. Hela konstruktionen, inklusive vikarmar och front, är tillverkad i aluminium. Vikarmarna är dessutom utrustade med en kraftig fjäder som är förbunden med – inte bara en – utan två kedjor i rostfritt stål.

Fulländad styrka och stilren design, med Bionic Tenders.

För att ta din MX-990 till nästa nivå kan du dessutom beställa den med tillvalet Bionic Tenders. Då är stålkedjorna i lederna utbytta mot ett extremt hållbart kompositmaterial. En detalj som både förhöjer utseende och hållbarhet. Markiser med Bionic Tenders får dessutom hela tjugo års garanti på konstruktionen, istället för fem år som är standard.

Ett oöverträffat färgspektrum.

MX-990 tillverkas som standard i sju stilrena och moderna färger. Till det kan du välja bland fler än 200 dukfärger och mönster från kvalitetstillverkare för att få just det utseende du önskar. Om du är ute efter en exakt look kan du dessutom, som tillval, skräddarsy utseendet ytterligare genom att lackera din MX-990 i exakta den RAL-kulör du vill ha.

Vindtålig och stark, oavsett var den monteras.

MX-990 smäckra mått och kompakta kassett till trots, är den lika vindtålig som våra övriga terrassmarkiser. Precis som våra andra markiser lever MX-990 upp till vindmotståndsklass 2. Det innebär att den, i utfällt läge, klarar vindstyrkor på mellan 7,5 och 10,4 sekundmeter.

Montera två eller flera för stora terrasser.

Moderna hus har ofta stora terrasser och fönster. Då behövs även ett modernt och funktionellt solskydd, inte sällan längs hela väggen. Med flera markiser monterade bredvid varandra får du ett mycket fint och måttbeställt solskydd.

Öka komforten med automatisering och fjärrstyrning.

För extra komfort kan du enkelt koppla på fjärrstyrning med fjärrkontroll, app eller röststyrning. Du kan dessutom koppla på en sol- och vindsensor eller skaksensor för att automatisera styrningen av markisen och undvika skador.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?