Markilux 1300

Markilux 1300

Väljer du terrassmarkisen Markilux 1300 får du en traditionell och pålitlig markiskonstruktion. Markisen har inget fast tak och passar därför utmärkt där hus- eller balkongtaket skyddar markisen vid infällt läge. Monteras markisen på en gavel där det inte finns ett naturligt skydd för markisen kan du med fördel komplettera med ett aluminium- eller plexitak. De robusta aluminiumarmarna har en kraftig kättinglänk som gör markisen stark och stabil. Levereras som standard med Sunvas- eller Sunsilk Nanocleanväv.

Traditionellt utseende

Med MX 1300 får du en robust och pålitlig markis som uppfyller alla förväntningar på en bra markis. Du kan själv justera vinkeln på markisen för att skydda dig från solen. Kan vinklas mellan hela 4 och 85 grader.

Vackert och enkelt skydd mot solen

MX 1300 är en öppen markis utan kassett. Det gör att du alltid kan se den vackra duken. Denna markis lämpar sig bäst på den plats där den kan monteras under tak, för att på bästa sätt skydda duken när markisen är infälld. MX-1300 finns tillgänglig upp till 7 meter bred och med en räckvidd på hela 4 meter.

Starka armar

Markisen har de välkända och robusta dubbla kättinglänkarna – en kvalitetsstämpel som är känd för att ha en tålighet som håller i många år.

Skapa skön atmosfär på terrassen

MX 1300 kan väljas med LED-lampor i armarna. Ljuset är justerbart, så att du kan dämpa belysningen till rätt stämning på terrassen på kvällen.

Integrerad Shadeplus

Det är möjligt att få MX 1300 med den unika Shadeplus frontmarkisen. På så sätt får du ett integrerat markistyg i framkanten av markisen, som kan rullas ner vertikalt och skyddar mot lågt liggande sol och nyfikna blickar.

Skydda duken så bra som möjligt

Kan väljas med skyddsplatta, som monteras över markisrullen. Detta hjälper till att säkerställa att markisväven är skyddad från smuts.

Välj bland hundratals färger

För din MX 1300 kan du välja mellan hundratals olika färger och mönster. Välj mellan 2 standardfärger för ramen. Vill du ha en annan ramfärg kan du välja exakt den RAL-färg du vill ha.

Hantera vinden

Även om MX 1300 är en öppen markis, utan kassett, är den en särskilt stark markis som klarar vindkrafter upp till vindmotståndsklass 2. Den kan därför i utfällt läge klara vindhastigheter på upp till mellan 7,5 och 10,4 meter i sekunden.

Koppla ihop flera markiser

Många hus har idag stora fönsterytor och terrasser. Därför finns det ett större behov av ett modernt och funktionellt solskydd. Med MX 1300 får du en speciell markis som kan kombineras med andra liknande modeller. Detta är ganska unikt eftersom det låter dig behålla samma markisstil även om din uteplats är större än vad en markis kan erbjuda skydd mot.

Fjärrstyr din markis

Öka markisens komfort genom att fjärrstyra den. På så sätt blir du av med den ursprungliga veven, och kan istället fjärrstyra din markis med fjärrkontroll, app eller röststyrning. Lägg även till en sol- och vindsensor eller skaksensor som hjälper till att automatiskt flytta in och ut markisen beroende på väder.

Vill du att vi hjälper till?

  • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
  • Rådgivning och inspiration
  • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

    Privatperson eller företag?