Persienner

Med snygga persienner kan du på ett smidigt och effektivt sätt reglera insyn och ljusflöde i din bostad.

Välj typ:

Aluminiumpersienner

Träpersienner

Aluminiumpersienner

Aluminiumpersienner har blivit en tidlös solskyddsprodukt som på bästa sätt justerar insläpp av solljus och insyn i din bostad. Väljer du att köpa en aluminiumpersienn har du en tålig och tidsbeständig produkt som blir en fin inredningsdetalj i ditt hem. Hos oss skräddarsys dina persienner utifrån dina önskemål och behov. Du väljer själv alla detaljer såsom exempelvis färg på lameller, skenor, stegband och linor. Det finns även flera olika reglage att välja mellan.

Lär dig mer om aluminiumpersienner

Träpersienner

En vacker träpersienn erbjuder en flexibel avskärmning med de vågräta lamellerna som enkelt vinklas ner eller upp – beroende på hur mycket du vill skärma av.

Lär dig mer om träpersienner

Välj mellan många olika persiennmodeller!

Idag finns det många spännande persienntyper, både av våra aluminiumpersienner och våra träpersienner. Utöver den ”klassiska persiennen” så finns det modeller med sektionsindelade öppningar, “upp och ner”-persienner, persienner med sidoskenor – och persienner utan persiennlina. Vi erbjuder dessutom måttanpassade persienner som passar för alla typer av fönster; alltifrån runda till trekantiga, skrå eller lutande fönster.

Vilka lamellbredder erbjuder vi?

Den vanligaste lamellbredden är 25 mm och kan monteras i de flesta fönster oavsett om de är öppningsbara eller fasta. Våra persienner finns dock som standardmått i hela fem olika lamellbredder: 16, 25, 35, 50 eller 70 mm.

Spara energi med persienner

Så här säger en av våra medarbetare om en annan smart fördel med persienner:

– Genom att dra ner persiennerna över natten på vintern agerar de som ett extra isolerande lager till fönstret. Mätningar har visat att en nerdragen persienn för ett tvåglasfönster isolerar nästan lika bra som ett treglasfönster vilket sparar på både energi och pengar.

Ted Kristiansson, Moogio Varberg