Aluminiumpersienner Moogioline

Aluminiumpersienner Moogioline

Persiennen är inte bara ett solskydd, det är också en dekorativ inredningsdetalj för hemmet, som kan förändra ett rum – precis som en gardin gör.

Klassiska aluminiumpersienner från Moogioline finns i ett stort urval av färger, mönster och modeller. Om det ska vara smala eller breda lameller i aluminium, klassiska eller moderna färger, är upp till din personliga smak och stil. Hos Moogio kan du designa din persienn precis som du vill ha den. Du kan kombinera färger på lamellerna och därigenom skapa en helt unik persienn!

 

Välj rätt lamellbredd

Visste du att du kan välja mellan 16, 25 och 50 mm bredd på lamellerna? Det har stor betydelse för uttrycket dina persienner ska ge. Möjligheterna är många och det finns därför fritt spelrum för kreativiteten i hur dina persienner ska utformas.

Elegant och praktiskt solskydd

Persienner är särskilt praktiska om du behöver skärma av. En persienn kan låta sig rullas ner hela dagen, utan att nödvändigtvis skärma av sikten.

Enkelt underhåll

Aluminiumgardiner från Moogioline är en mycket lättskött gardin, eftersom de till skillnad från tyggardiner inte tillåter fett, mat, ånga etc att tränga in i persiennen. Aluminiumgardiner är också lätta att rengöra med en fuktig svamp eller trasa efter behov.

Betjäning

Aluminiumpersienner från Moogioline finns med ett brett utbud av olika betjäningslösningar, så att du kan styra dina persienner precis som du vill:

Vridstång/lindrag: Vridstången används för att vinkla lamellerna och linan används för att höja/sänka rullgardinen.

Lindrag: En lina för att både höja/sänka persiennen, samt en lina för att vinkla lamellerna.

Kedjedrag: Kedja i stål eller vit plast för att höja/sänka och vinkla lamellerna.

Vev: Placerad på höger sida av persiennen.

Motor: Persienner från Moogioline finns med motor och därmed elektrisk styrning. Läs mer om olika alternativen här.

Vackra färger för hemmet

Kollektionen av aluminiumpersienner erbjuder ett stort urval av färger och olika typer av lameller; både klassiskt och modernt, med eller utan mönster. I kollektionen väljer du färger som passar din smak och inredning.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla aluminiumpersienner från Moogioline är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?