Aluminiumpersienner

Aluminiumpersienner
Luxaflex®

Luxaflex® persienner håller mycket hög kvalitet och designen är genomtänkt in i minsta detalj. Kollektionen erbjuder ett brett utbud av färger och olika typer av lameller exempelvis med eller utan mönster, perforerade eller med den unika finishen Flock De Luxe. I kollektionen finns det över 300 färger att välja på. Luxaflex® har persienner speciellt framtagna för våtrum, som bad- och tvättrum.
Persiennerna finns i fem olika lamellbredder 16, 25, 35, 50 eller 70 mm. Föredrar du en persienn med de breda lamellerna kan du dessutom välja bland mängder av breda stegband i spännande färger och mönster.

Egenskaper
Finansiering Delbetala räntefritt 24 månader
 • Mer information

  Luxaflex®  erbjuder flera unika varianter av aluminiumpersienner:
  Elipse® är ett patenterat persiennsystem där höja/sänka samt vinkling är integrerad i en snygg designad öppen överlist. Elipse® kombinerar persiennens klassiska känsla med en modern och högteknologisk design. Elipse® kommer i 50 eller 70 mm lameller och du sätter en personlig prägel genom ett brett urval av stegband. Elipse® betjänas med vinkelstång.

  MegaView® ger dig extra mycket utsikt. Då lamellerna öppnas dras de samman två och två. På så vis blir öppningen extra stor och ger ett mer öppet intryck. När persiennen är stängd fungerar den precis som vanligt. MegaView® betjänas med fridstång/lina, kedjedrag eller 24V DC motor.

  Med VarioFlex öppnas och stängs persiennen i två sektioner, vilket innebär att persiennen delar sig. Du väljer själv var delningen ska vara. Då kan du enkelt styra både insyn och ljusinsläppet på ett smart och smidigt sätt. VarioFlex betjänas med kedjedrag.
  Maxbredd 330-500 cm beroende på lamellbredd

 • Teknisk information / Betjäning

  Vridstång/Lindrag: Draglina för att dra persiennen upp och ned. Vridstång för vinkling av lameller.

  Lindrag: Lina för att dra persiennen upp och ned samt för vinkling av lameller.

  LiteRise®: En unik steglös betjäning där man höjer/sänker/vinklar persiennen genom att trycka/dra i underlisten. Med LiteRise® slipper du trassel med linor och betjäningen är även ett barnsäkert alternativ. Levereras med metallhandtag i underlisten – vit eller alufärgad. Vid bredder över 180 cm levereras två handtag.

  Kedjedrag: Kedja i stål eller vit plats för drag och vinkling av lameller. Kedjedragslängder: 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250 samt 300 cm.

  Top Down/Bottom Up: Betjänas steglöst i över-/underlist. Wirefötter i över-/underlist för enklare rengöring.

  Motor: Väljer du lamellbredden 16-25-35 mm levereras med inbyggs 24V DC motor. 35-50-70 mm levereras med 230V AC motor. Läs mer om olika styrningsalternativ här.

   

 • Mätning / Montering

  För bästa resultat rekommenderar vi alltid att en av våra kunniga säljare/montörer kommer hem till er och tar mått och även hjälper till med monteringen.

  Vill du ändå mäta själv kommer här lite tips från Moogio och Luxaflex®:

  1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.
  2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.
  3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
  4. Om din gardin inte rullas upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett.

  Tänk även på detta!

  • Är dina fönsterkarmar raka?
  • Hur ska gardinerna monteras? Inne i fönsterbågen, i nisch eller är en utanpåliggande montering att föredra?
  • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan väv och fönsterbåge, som i sin tur ger ett ljusinsläpp?
 • Pris / Leverans

  Alla aluminiumpersienner från Luxaflex® måttbeställs och tillverkas unikt för ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför utifrån storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta och kunna inför ditt persiennköp.

HITTA NÄRMASTE BUTIK

Våra solskyddsbutiker finns på många orter runtom i landet. Välkommen in för att diskutera ditt behov av solskydd och bli inspirerad av både nyheter och klassiker.

VI HJÄLPER DIG HITTA RÄTT SOLSKYDD

Är du osäker på vilken solskyddslösning som är rätt för ditt hem? Vi erbjuder kostnadsfri, förutsättningslös rådgivning på plats i din bostad. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för att hitta en tid.

På jakt efter det perfekta solskyddet?

Vi hjälper dig hitta det, på plats i din egen bostad. Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

 • Vi enas om en tid som passar dig.
 • En personlig solskyddsexpert guidar dig.
 • Få möjlighet att titta på olika modeller, lösningar och designförslag.

Dina uppgifter stannar hos oss, vi lämnar aldrig ut dem till tredje part. Om du hellre vill ringa och boka ett besök ringer du enklast till din närmsta butik. När vi besöker ditt hem kommer vi alltid för din trygghets skull i en uppmärkt Moogio-bil. Det är också alltid en Moogio-anställd som gör besöket.

  Solskyddsguiden

  För ljust i sovrummet? Eller lite för mycket insyn i bostaden? Ditt solskydd ska inte bara vara estetiskt tilltalande, det ska också göra din vardag enklare och mer bekväm. Vår solskyddsguide hjälper dig hitta rätt bland våra gardiner, persienner, rullgardiner och andra solskydd.

  Till solskyddsguiden Till solskyddsguiden