Aluminiumpersienner Luxaflex

Aluminiumpersienner Luxaflex

Persienner är inte bara ett solskydd, de är också en elegant inredningsdetalj som kan bidra till känslan i ett rum – precis som gardiner gör.

Traditionella aluminiumpersienner från Luxaflex finns i ett stort urval av färger, mönster och modeller. Om det ska vara smala eller breda lameller i klassiska eller moderna färger är upp till din personliga smak och stil. Vinkla lamellerna för att släppa in ljuset eller skärma av det. Luxaflex aluminiumpersienner håller mycket hög kvalitet och designen är genomtänkt in i minsta detalj.

 

Lameller för alla behov

Persiennerna finns i fem olika lamellbredder; 16, 25, 35, 50 och 70 mm. Föredrar du en persienn med breda lameller kan du även välja mellan en mängd olika stegband i flera olika färger och mönster.

Smala eller breda lameller?

Tumregeln är smala spjälor för små fönster och breda spjälor för stora fönster – men valet är givetvis helt upp till dig.

Flera unika varianter

Luxaflex erbjuder flera unika varianter av persienner i aluminium.

Elipse är ett patenterat persiennsystem där höjning/sänkning och vinkling av lamellerna är integrerade i en vackert designad öppen topplist. Elipse kombinerar den klassiska känslan av persiennen med en modern och högteknologisk design. Elipse finns i lamellbredderna 50 eller 70 mm, och du kan sätta en personlig prägel genom ett brett urval av stegband. Betjänas med vridstång.

MegaView ger dubbelt så mycket sikt jämfört med vanliga persienner. När lamellerna öppnas dras de ihop två och två, vilket ger bättre sikt. I 25 mm lamellbredd finns drift med vridstång/snöre, kedjedrift eller 24V DC-motor. Med 50 och 70 mm lamellbredd finns driften som sladd/snöre eller roterande stång/snöre.

VarioFlex-persiennen ger dig en extra dimension i att kontrollera solen och dess ljusinfall. Persiennen – med kedjedrift – är uppdelad i två sektioner som öppnas/stängs oberoende av varandra. Välj plats för sektionssplittringen själv – varje sektion måste dock vara minst 20 cm.

Betjäning

Aluminiumpersienner från Luxaflex finns i ett brett utbud av olika betjäningslösningar, så att du kan styra dina persienner precis som du vill.

Vridstång/lindrag: Linan används för att dra rullgardinen upp och ned. Vridstången används för att vinkla rullgardinen.

Lindrag: Lina för att dra rullgardinen upp och ned samt för att vinkla lamellerna.

LiteRise: En unik steglös lösning, där du sänker/höjer/vinklar persiennen genom att lätt trycka/dra i den nedre listen. Med 50 mm persienner vinklas lamellerna med hjälp av vridstången på vänster sida. 25 mm levereras med metallhandtag i bottenlisten – vit eller aluminiumfärgad. För bredder över 150 cm medföljer 2 handtag.

Kedjedrag: Kedja i vit, ljusgrå antracit eller svart plast – för både dra både upp och ned, samt vinkling av lameller. Även tillval för metallkedja. Kedjedraglängder: 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm.

Top Down/Bottom Up: Modellen sträcks med hjälp av linor, från vilka persiennen betjänas upp eller ner via ett monterat metallhandtag. Profiler i vitt, ljusgrå eller svart, och med färgmatchande wirefötter upptill och nedtill för enkel rengöring. Lamellerna vinklas med hjälp av den integrerade skjutknappen i handtaget.

Motor: Lamellbredderna 16 och 25 levereras med inbyggd 24V DC-motor, medan lamellbredderna 35, 50 och 70 mm finns med en 230V AC-motor. Läs mer om de olika metoderna här.

PowerView: Inbyggd 18V motor för 16 och 25 mm lameller, samt 230V motor för 35, 50 och 70 mm. Båda styrs med hjälp av en fjärrkontroll eller app.

Eleganta färger för hemmet

Kollektionen av aluminiumpersienner erbjuder ett brett utbud av färger och olika typer av lameller; t ex med eller utan mönster eller kanske perforerade. I kollektionen finns över 300 färger att välja mellan. Luxaflex har även persienner som är utvecklade speciellt för våtrum, såsom badrum och tvättstugor.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla aluminiumpersienner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?