Gardiner

Du väljer design, vi skräddarsyr och monterar

Välj typ:

Plisségardiner

Klassiska

Hissgardiner

Lamellgardiner

Panelgardiner

Elektrisk styrning

Plisségardiner

Plisségardiner är ett elegant och smart solskydd för dina fönster. Den snygga designen i kombination med en bred variation av färger och mönster gör att en plisségardin passar utmärkt i alla rum i bostaden, vare sig det gäller ett stilrent vardagsrum, ett färgglatt barnrum eller ett uterum. En plisségardin består av en under – och överlist i aluminium med en veckad väv däremellan. Gardinen passar till de allra flesta fönster, stora som små, trekantiga eller fyrkantiga och den tar minimalt med plats i uppdraget läge.

Lär dig mer om plisségardiner

Klassiska

Få inredningsdetaljer kan förändra känslan i din bostad eller på ditt företag som klassiska gardiner. Välj tunga dramatiska eller tunna skira, en klassisk gardin sätter prägel på en bostad och med en bred variation av tyger och mönster kan vi lova att vi har gardinen som lyfter ditt hem till nästa nivå.

Lär dig mer om klassiska

Hissgardiner

Hissgardiner kan rullas upp och ner efter behov och är det perfekta valet för dig som vill variera din utsikt genom fönstret. En hissgardin passar dessutom alla stilar och är ett snyggt sätt att skärma av mot både insyn och ljus. Hos oss hittar du många modeller och färger.

Lär dig mer om hissgardiner

Behöver du hjälp att hitta rätt?

Prata med oss! Besök närmaste Moogio-butik eller boka ett kostnadsfritt hembesök för tips och råd för din bostad.

Lamellgardiner

Lamellgardiner är flexibla och smarta. Vinkla och variera! Med en enkel vinkling kan du reglera lamellerna och få in önskad mängd ljus. Ofta används lamellgardinen till att täcka större fönsterpartier men den fungerar lika bra till mindre fönster eller som rumsavdelare. Lameller fungerar även till spetsiga gavelfönster eller rundade fönster då skenan kan specialbockas till önskad form.

Lär dig mer om lamellgardiner

Behöver du hjälp att hitta rätt?

Prata med oss! Besök närmaste Moogio-butik eller boka ett kostnadsfritt hembesök för tips och råd för din bostad.

Panelgardiner

En panelgardin ger ett mjukt, ombonat intryck och passar fint tillsammans med gardinlängder som monteras på skena i taket. Panelgardiner passar dessutom alla stilar och rum och är ett stilrent sätt att skärma av mot både insyn och ljus. Självklart kan du även motorisera dina panelgardiner och styra dem genom ditt smarta hem eller fjärrkontroll. När du väljer panelgardiner från Moogio får du dem helt måttanpassade och skräddarsydda för att passa just dina fönster.

Lär dig mer om panelgardiner

Elektrisk styrning

Vill du slippa dra upp och ner persiennen varje dag? Kunna sitta kvar i soffan när du upptäcker att solen börja blända teven? Har du behov av att automatisera dina invändiga solskydd så att du kan manövrera gardinerna när du inte är hemma?

Lär dig mer om elektrisk styrning

Behöver du hjälp att hitta rätt?

Prata med oss! Besök närmaste Moogio-butik eller boka ett kostnadsfritt hembesök för tips och råd för din bostad.

Måttbeställda gardiner

Gardiner gör stor skillnad i din bostad. Men inte vilka gardiner som helst. För att få det utseende och den funktion du önskar, utan kompromisser, måste de anpassas utifrån just dina fönsters exakta mått och vinklar. Och din inredningsstil. De måste helt enkelt vara måttbeställda gardiner. Först då får de det där genomtänkta och lyxiga utseendet; utan glipor eller felaktiga mått.

Med måttbeställda gardiner får du en lösning som ser ut som om den var skapad för just ditt fönstret, och just din bostad. Och det är precis det de är. Fördelen med måttanpassade gardiner är att du får välja precis hur gardinerna ska se ut och vilken funktion de ska ha.

För vissa föredrar en flortunn gardinlängd som rofyllt fladdrar i vinden i det öppna fönstret. Andra vill ha tjocka, mättade gardiner som ger färg och identitet. Vissa monterar dem i fönsternischen, några på väggen och andra på gardinskena i taket. Vad man väljer beror på vilka rum gardinerna ska sitta i och vilka funktioner de ska fylla.

Idag är det till exempel modernt att kombinera flera stilar på sina gardiner. Och att ha flera olika gardintyper i samma fönster. Ett populärt val är en kombination av en fönstermonterad upp och ner plisségardin med tunga hotellgardiner på takskena. Det ger en både snygg och lyxig gardinlösning, som dessutom dämpar ljud och ger god isolering mot kyla och värme.

Men vilket gardin du väljer beror såklart på vilket rum det handlar om och vilken funktion du önskar. I sovrummet mår vi bra när det är svalt och mörkt, oavsett årstid. Då är det oftast bäst med mörkläggande, ljuddämpande gardintyger. I vardagsrummet, å andra sidan, har gardinerna oftare ett mer dekorativt syfte, vilket gör att man fritt kan välja precis den stil och gardintyp man önskar. Många vill även få insynsskydd utan att blockera för mycket av ljusinflödet. Om du vill få tips, råd och inspiration om olika gardiner och gardintyper kan du läsa mer här.

Olika mönster och stilar på gardiner

Visste du att vi har över 300 olika gardinvävar och tyger att välja bland? I våra butiker finns gardiner i en mängd olika kvaliteter, stilar och mönster – från enkla, enfärgade gardinlängder i naturtoner som förmedlar lugn och ro, till mönstrade gardiner med mycket form och identitet som väcker känslor och sticker ut. Dessutom kan du välja bland en stor mängd gardintyper; från plisségardiner till klassiska gardinlängder. Alltid från de senaste kollektionerna, från de allra bästa gardintillverkarna.

Oavsett vilken stil du tycker bäst om – och vilken funktion du söker – kan vi på Moogio hjälpa dig att välja gardiner passar för just ditt hem. Tillsammans tittar vi på färgkartor, vävkvaliteter och gardintyper för att hitta den bästa gardinlösningen för just ditt hem och dina fönster. Vi måttanpassar dessutom alltid gardinerna till olika fönsterstorlekar och fönstertyper så att du får en lösning med ett exakt och perfekt passform för just dina fönster.

Olika uttryck med gardinskenor

När du väljer gardinskenor, gör det med tungan rätt i munnen. För även om skenorna är en liten detalj, har de jättestor inverkan på gardinernas helhetsintryck. En väggmonterad gardinskena ger ett intryck; en takmonterad ett annat. Och om du väljer en gardinskena som är nischmonterad får du ett rent och minimalistiskt intryck kring fönstret.

Idag är det populärt med så kallade hotellgardinskenor, det vill säga takmonterade gardinskenor med dubbla spår. Och det är inte svårt att förstå deras popularitet; genom att använda flerspåriga gardinskenor kan du använda flera lager av gardintyger och få gardiner där du enkelt justerar ljusinflöde, ljuddämpning och isloering mot värme och kyla beroende på årstid, eller tid på dagen.

Du väljer design, vi skräddarsyr och monterar

Att köpa gardiner av oss är enkelt och vi har ett brett utbud av bland annat panel-, plissé- och lamellgardiner. Du väljer vilken modell av gardiner du önskar, bestämmer färg och utförande samt väljer gardinstänger. Vi hjälper dig med mätning, skräddarsyr gardinen och monterar den precis enligt dina önskemål.