Klassiska gardiner Luxaflex

Klassiska gardiner Luxaflex

Luxaflex erbjuder en gardiner med högkvalitativa tyger för både privat och offentlig miljö. Hos Luxaflex hittar du över 20 kollektioner med olika tyger som var och en innehåller flera gardinmodeller. Här hittar du allt från traditionella, klassiska gardiner till moderna loungegardiner.

När det kommer till textilierna går det att välja till exempel transparenta tyger med olika densiteter och strukturer samt mörkläggande tyger som passar utmärkt till sovrum och andra miljöer där du vill ha det mörkare. Klassiska gardiner från Luxaflex kan monteras antingen på stång eller skena. Väljer du att sy själv kan du köpa alla Luxaflex tyger på metervara.

Klassiska gardiner är tillbaka i moderna kläder

Långa böljande tyggardiner är ett modernt val. Förutom att skydda mot sol och värme skyddar tyggardiner även integriteten. Tyggardiner utstrålar lyx, och är perfekta för att ge en mysig och varm atmosfär i hemmet. Med klassiska gardiner kan du skapa känslan av en lyxig hotell- och loungeatmosfär.

Gardiner med effekt på akustiken

Genom att kombinera en transparent- och en mörkläggningsgardin skapar du enkelt ett optimalt alternativ för både dag- och kvällstid. Långa tyggardiner är också idealiska för att optimera akustiken i hemmet. Det klassiska vågiga gardintyget har en effekt på akustiken, och ju kraftigare tyg – desto större effekt.

Stort urval av färger, mönster och transparenter

Bland de många olika modellerna och gardintygerna hittar du bland annat klassiska gardintyger i material som linne, ull, velour, samt kollektionen Luxaflex Sea som är ett tyg som består av 50 % återvunnen plast från världens hav. Med klassiska tyggardiner från Luxaflex skräddarsyr du utseende, stil och känsla helt till ditt hem. Du väljer mellan olika tygkvaliteter, färger och monteringsmöjligheter.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla klassiska gardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?