Inspiration för ditt vardagsrum

Så väljer du solskydd till ditt vardagsrum

I vardagsrummet umgås vi, både privat och med vänner och familj. Det är ofta bostadens sociala mittpunkt. Moderna invändiga solskydd ger dig många möjligheter att skapa en stilren, funktionell och behaglig miljö för både fest och vardag. Här får du inspiration, tips och idéer som hjälper dig att skapa just det vardagsrum som du drömmer om.

Vardag? Inte om vi får bestämma.

Ordet vardagsrum är egentligen ganska lustigt. Som om vardagsrummet bara får användas för vardagliga ändamål. Det kommer nog från en tid när man hade “finrum” för fest och vardagsrum för, tja, vardagsgrejer. Nu för tiden använder vi såklart vardagsrummet till allt möjligt, från filmkvällar och TV-häng till fester och middagar. Då behövs ett solskydd som både är snyggt och flexibelt. Här har vi samlat tips och inspiration för dig som funderar på nya solskydd till vardagsrum.

Så väljer du rätt gardiner till vardagsrummet.

Hur ska man tänka kring gardiner till vardagsrum? Ska funktionalitet såsom insynsskydd och solskydd prioriteras, framför estetik och design? Eller går de att kombinera? Svaret är att det såklart går att kombinera snygg form, med smart funktion. Läs vår guide om gardiner till vardagsrum!

Läs guiden

Smarta solskydd för vardagsrum – guide till två system för smarta hem!

Vill du också göra ditt solskydd sådär läckert, lyxigt och automatiserat? Det är lättare än du tror. Läs vår guide där vi kikar lite extra på två kompetenta system, som dessutom fungerar med alltifrån Google Home och Apple HomeKit till Amazon Alexa.

Läs guiden

Insidan är viktig, men glöm inte av utsidan.

Invändiga solskydd skapar både känsla och stil i vardagsrummet – och skyddar dessutom från insyn. Men när det gäller att hålla ute värmen och jämna ut inomhusklimatet är utvändiga solskydd, exempelvis vertikalmarkiser, allra bäst. Så för att få en skön och jämn temperatur i vardagsrummet, även varma och soliga sommardagar, är det bra att komplettera med ett utvändigt solskydd.

Vilka solskydd passar bäst i vardagsrum?

Gardiner till vardagsrum

Hos oss på Moogio hittar du ett stort utbud av tyger, vävar för gardiner och gardinlängder i sovrum. Alla våra sovrumsgardiner måttbeställs så att de får både rätt utseende och funktion. Tveka inte på att komma in till någon av våra butiker när du har frågor eller vill få en genomgång av olika alternativ.

Våra gardiner

Rullgardiner till vardagsrum

Vi erbjuder rullgardiner för sovrum i en mängd olika former, färger, mönster och storlekar. Alltifrån tättslutande mörkläggningsgardiner i dubbelväv, till plissérullgardiner och klassiska rullgardiner. Våra rullgardiner måttbeställs så att de får exakt det utseende och den funktion du önskar i ditt sovrum.

Våra rullgardiner

Få tips och råd i din närmaste butik

Varmt välkommen in till någon av våra butiker för att utforska alternativen. Vi hjälper dig med tips, råd och inspiration för att skapa ett snyggt, socialt och funktionellt vardagsrum - med måttbeställda solskydd.