Elektrisk styrning

Vi erbjuder automatiska lösningar till alla våra invändiga solskydd och gardiner

Automatiska lösningar

Vi erbjuder automatiska lösningar till alla våra invändiga solskydd och gardiner. Du styr enkelt dina gardiner med en fjärrkontroll eller via en app på din smartphone eller surfplatta. Det finns tre olika motorer att välja mellan. Kabelbunden, trådlös motor eller batteridriven motor.

Att motorisera dina gardiner är mycket smart. Med en fjärrkontroll manövrerar du smidigt gardinen upp eller ned. Många motorer går även att programmera, exempelvis utifrån din dygnsrytm så gardinen rullas upp när det är dags att stiga upp på morgonen.

Motorisering av gardiner

Gör det bekvämt och enkelt för dig genom att motorisera dina solskydd. Motorlösningarna är oftast helt integerade i ditt solskydd vilket gör dem ytterst diskreta. Motorn placeras i överlisten eller i rullgardinsröret där den ligger helt dold. Vi rekommenderar er att beställa motorer direkt vid beställningstillfället, då vet vi att det blir korrekt monterat i samband med tillverkningen av ditt solskydd.

Det finns många fördelar med att motorisera ett solskydd. Bland annat blir dina gardiner barnsäkra då kedjor och linor som barn kan fastna i försvinner. Bekvämligheten är en annan orsak till att motorisering är populärt, till exempel kan du programmera dina gardiner utifrån din dygnsrytm och gardinerna dras upp när det är dags att gå upp och dras ned när det är sängdags. Även tryggheten att kunna dra upp och ned gardiner när man är bortrest är en viktig aspekt då detta gör att bostaden ser bebodd ut vilket minskar risken för inbrott.

Styrning kan delas upp i nivåer beroende på hur avancerat system du önskar.

  • Styrning med fjärrkontroll. Detta är det helt klart vanligaste valet hos våra kunder. Du styr enkelt dina gardiner genom knapptryckningar på fjärrkontrollen. Du kan exempelvis ställa in program utifrån din dygnsrytm eller om det är andra tider som du önskar att gardinerna automatiskt skall öppnas eller stängas. Både Somfy och Luxaflex tillhandahåller styrningar med fjärrkontroll.
  • Trådlös styrning genom app på din telefon eller surfplatta. Väljer du denna betjäningsmetod får du en stor flexibilitet i användandet av dina gardiner. Precis som med fjärrkontroll kan du ställa in olika program så gardinerna öppnas/stängs vissa tider på dygnet. Har du appen så kan du även justera dina gardiner när du inte är hemma. Skiner solen och du vill ha svalt när du kommer hem från jobbet? Öppna upp appen och med några snabba klick har du dragit ned gardinerna hemma. Mer praktiskt och bekvämt kan det knappast bli! Både Somfy och Luxaflex tillhandahåller styrningar med app.
  • Komplett hemma-automatik-styrning. Om du har många system i ditt hem som du vill sammankoppla med en styrning rekommenderar vi TaHoma från Somfy. Exempel på system man vill samköra styrning på kan vara gardiner, markiser, larmsensorer, garageport och belysning. TaHoma fungerar på de allra flesta produkter och i och med att det är kompatibelt med andra system skapar det oändliga möjligheter.