Inspiration för din trädgård

Trendspaningar, guider och reportage för din trädgård

Ska du skaffa nya solskydd till din trädgård?

Då har du kommit helt rätt. Här delar vi med oss av tips, inspiration och svarar på vanliga frågor. Du kan alltid se produkter och material i någon av våra butiker. Våra medarbetare hjälper dig att hitta precis rätt lösning, färg och mått som gör din trädgård precis sådär inbjudande och trevlig som du önskar. Året runt.

Måttbeställda solskydd – skapade för just din trädgård

En stram, perfektionistisk dröm? Eller sådär lyxigt bohemisk, fluffig och färggrann? Ja, oavsett vilken stil du föredrar blir ditt solskydd från Moogio alltid perfekt för just din trädgårds stil och läge. Vi måttbeställer varje solskydd utifrån dina önskemål så att de både matchar trädgårdens utseende och ger dig de funktioner du önskar.

Guide: Snygga parasoll till din trädgård

Sommarens snyggaste parasoller har faktiskt en sak gemensamt; de kommer från den schweiziska parasolltillverkaren Glatz. De är inte bara snygga att se på; du kan få dem i nästan exakt den storlek och färg du vill. Och de är alltid tillverkade i bästa akrylväven med hållbara, moderna konstruktioner som passar perfekt i din trädgård.

Läs vår guide om parasoll

Sol- och vindautomatik för markiser, så fungerar det

Idag vill alltfler automatisera sina solskydd utifrån väderförhållanden. Det ger både ett jämnare inomhusklimat, minskar risken för skador och ökar komforten. Därför kikar våra experter lite extra på ett av våra mest populära tillval: sol och vindskyddsautomatik.

Läs guiden här

Sist men inte minst. Vilka solskydd passar bäst för din trädgård?

Markiser till trädgården – finns det?

Markisen är oftast det viktigaste solskyddet på uteplatsen. Men hur är det i trädgården? Faktum är att det finns både fristående pergolamarkiser och fristående markiser som är både ger skugga och stil i trädgården. Precis som andra markiser ger de mycket skugga och svalka, och skyddar dessutom mot fukt och dagg kvällstid så att du kan njuta fullt ut av din trädgård, under hela säsongen.

Se våra terrassmarkiser här

Solsegel till trädgården

Solsegel, eller segelduk, som det också kallas är ett både snyggt och funktionellt inslag i trädgården. Du flyttar enkelt solseglet beroende på om du har finmiddag i bersån eller behöver skugga över barnens sandlåda. Smart!

Se våra solsegel här

Parasoll till trädgården

En parasoll på lämpligt ställe i trädgården kan verkligen höja både mysfaktorn och designkänslan, och samtidigt ge skön skugga under varma dagar. Våra parasoll är måttbeställda, stilrena designelement som du med fördel använder för att addera färg, form och uttryck i din trädgård.

Se våra parasoll här

Få tips och råd i din närmaste butik

Varmt välkommen in till någon av våra butiker för att utforska alternativen – vi hjälper dig med tips, råd och inspiration för att skapa en trädgård där du kan koppla av och njuta.

Vanliga frågor om solskydd till trädgården

Är Markilux Planet lämplig för alla typer av trädgårdar?

Markilux Planet är en fristående markis på fot som är flexibel och kan rotera. Det gör den idealisk för trädgårdar som behöver anpassningsbart solskydd. Dess moderna design passar in i många olika stilar och miljöer – och skapar verkligen en unik wow-faktor.

Finns det miljövänliga solskyddsalternativ för trädgården?

Ja, leta efter solskydd gjorda av återvunna eller hållbara material. Prata med oss så berättar vi mer! Vissa markiser och solsegel tillverkas med miljövänliga processer och material, vilket minskar deras miljöpåverkan.

Hur integrerar jag solskydd på ett estetiskt sätt i trädgården?

Välj solskydd som kompletterar din trädgårds stil och färgschema. Naturliga färger och material går bra ihop med trädgårdens grönska, medan mer färgstarka alternativ kan bli en snygg accent. Prata med oss så hjälper vi till med tips och råd.

Hur kan jag kombinera praktisk funktionalitet med estetisk design i trädgårdens solskydd?

Välj solskydd som inte bara erbjuder effektiv skuggning utan också kompletterar din trädgårds estetik. Tänk på färger, former och material som harmonierar med trädgårdens övergripande stil och atmosfär. Självklart hjälper vi till, så tveka inte på att komma in till någon av våra butiker!

Hur passar Markilux Syncra in i trädgårdsmiljön?

Med sin stadiga konstruktion och möjlighet till anpassning efter både storlek och färg, är Markilux Syncra ett utmärkt val för trädgårdar som kräver en hållbar, stilren och modern solskyddslösning.

Hur skapar jag en mångsidig och funktionell plats med skugga i trädgården?

Ett tips är att kombinera olika typer av solskydd. Du kan till exempel använda ett större parasoll tillsammans med mindre solsegel, för att skapa skuggområden som kan anpassas efter olika aktiviteter och tider på dagen.

Hur skyddar jag mitt solskydd mot väder och vind?

Se till att ditt solskydd är gjort för att tåla lokala väderförhållanden. Under vintermånaderna kan det vara klokt att ta ner och förvara löstagbara solskydd på en skyddad plats.

Hur väljer jag rätt solsegel för min trädgård?

Mät området som behöver skuggas och välj ett solsegel som passar storleken. När du beställer solskydd av oss hjälper vi till med detta. Överväg olika former och färgalternativ för att matcha din trädgårds övriga stil. Tänk dessutom på att välja hållfasta, vattentäta material beroende på klimatet.

Hur väljer jag rätt solskydd för min trädgård?

Börja med din trädgårds storlek och hur du använder den idag, och hur du vill kunna använda den i framtiden. För större ytor kan en fristående markis som Markilux Markant eller Syncra erbjuda omfattande skugga och flexibilitet. För mindre områden, där du har trädgårdsgrupper eller solsängar är parasoller och solsegel bra alternativ.

Kan jag anpassa mitt solskydd för att passa speciella evenemang i trädgården?

Absolut, många av våra solskydd erbjuder anpassningsbara alternativ som färgval, värme och belysning. Det gör dem perfekta för att skapa en inbjudande atmosfär för trädgårdsfester och andra evenemang.

Kan jag enkelt flytta och justera mitt solskydd i trädgården?

Ja, vissa solskydd som parasoller och vissa modeller av fristående markiser är designade för att vara flyttbara. Detta ger dig flexibilitet att ändra skuggområden över tid, eller justera dess placering om du vill ändra ditt sätt att använda trädgården.

Vad bör jag tänka på när jag väljer parasoll till min trädgård?

När du väljer parasoll till trädgården, tänk på parasollets storlek, material och basens stabilitet. Välj UV-resistent tyg och en robust bas så att du får en hållbar, stabil parasoll som håller både utseende och funktion i många säsonger.

Vilka är de senaste trenderna inom solskydd för trädgården?

Trenden lutar mot multifunktionella och estetiskt tilltalande lösningar, samt hållbara och miljövänliga material. Smart teknik och integration med trädgårdens övriga design är också populärt. I våra butiker kan du se exempel och få både tips och råd för att hitta rätt stil och design.

Vilka fördelar har fristående markiser som Markilux Markant i trädgården?

Markilux Markant kombinerar stil och funktionalitet, erbjuder stor skuggningsyta och är robust nog för att stå emot väder och vind. Den kan också integreras med befintlig trädgårdsdesign och skapa en elegant, skyddad yta för middagar och fester ute i trädgården.

Vilka underhållstips bör jag följa för mitt trädgårdssolskydd?

Regelmässig rengöring och genomgång av tyg och konstruktioner är viktigt. För markiser, rengör tyget med mild tvål och vatten, och kontrollera regelbundet mekanismen och fästpunkterna för eventuellt slitage.