Kundreferens

BRF Solhöjden på Skäret

På Styrsö, i Göteborgs södra skärgård, ligger BRF Solhöjden på Skäret. 24 moderna lägenheter, högt placerade med vidunderlig havsutsikt. Moogio fick förtroendet att leverera utvändiga solskydd till föreningens lägenheter.

Produkter som förekommer i artikeln:

“Vi ville få en behaglig temperatur inne, utan att ta bort utsikten”

Med ett havsnära läge och stora fönsterpartier behövde föreningens lägenheter solskydd. Men inte vilket som helst. För när västanvinden ligger på behöver det vara både robust och vindtåligt. Dessutom måste det ge ett effektivt skydd mot värme. Och, såklart, se riktigt bra ut. Valet föll på måttbeställda screenmarkiser från Luxaflex.

“Moogio var ett bra stöd för oss under hela processen”

– Vi visste ungefär vilken typ av markis vi ville ha och vilket utseende vi var ute efter. Dessutom ville vi få ett effektivt skydd mot värmen under soliga dagar. Moogio hjälpte oss att hitta rätt i det stora urvalet av produkter. De hjälpte oss även att välja dukkvalitet, färger och mått för att uppfylla våra önskemål och behov på bästa sätt.

Björn Jägevall, BRF Solhöjden på Skäret

Färg och form som matchar fasad och arkitektur

Med antracitfärgade stuprör, järnvitriolbehandlad fasad, och svarta utearmaturer valde föreningen en kassett i antracit, med svart duk. Den svarta duken maximerar dessutom genomskinligheten inifrån, vilket var ett önskemål som föreningen hade. För att matcha formen på den fyrkantiga, rektangulära utebelysningen valde man fyrkantiga kassetter.

Rätt lösning för ett jämnt och svalt inomhusklimat

När solen ligger på blir det snabbt varmt. Oavsett årstid. Inte minst om man bor i en modern, nybyggd fastighet med stora fönsterpartier. Vertikalmarkiser blockerar upp till 90% av solvärmen, vilket jämnar ut inneklimatet och minskar behovet av tillförd kyla. Dessutom används en specialduk med hög genomskinlighet inifrån, vilket gör att mycket av utsikten behålls i nedfällt läge.

"Vi fick ett gott intryck av Moogio redan från start. De var väldigt behjälpliga med alltifrån att välja produkt och kulörer, till måttagning och montering. Dessutom fick vi riktigt bra produkter till ett konkurrenskraftigt, transparent pris. Vi är mycket nöjda med slutresultatet!"

Björn Jägevall

Ordförande

Sol- och vindvakt för extra komfort & trygghet

Flera av lägenheterna utrustades med sol- och vindsensor, vilket gör att markisen automatiskt anpassar sig efter vädret. När solen skiner, fälls markisen ner för att ge skugga och jämna ut inneklimatet. Om vinden plötsligt ökar i styrka, rullas duken upp för att undvika skador. Det ger både ökad komfort och säkerhet, oavsett årstid.

Hjälp med montering, injustering och kalibrering

Som en del i leveransen ingick även montering och justering samt kalibrering av styrning, motorisering, sensorer och markisens inställningar. Vårt team såg till att allt fungerade som tänkt från start, och att de som valt automatisering fick den funktion de önskat.