Klassiska rullgardiner Moogioline

Klassiska rullgardiner Moogioline

När du väljer rullgardiner väljer du en stilren lösning – oavsett om du föredrar en mönstrad eller enfärgad rullgardin. I Moogioline-kollektionen hittar du ett stort sortiment av både enfärgade och mönstrade textilier.

Effektiv mörkläggning

Som standard levereras rullgardinen med sidodrag, men kan också fås med handtag och motor. Rullgardinen är nummer ett när det kommer till mörkläggning! Det är just här gardinens speciella egenskaper kommer fram. Våra rullgardiner kan väljas med sidolister, vilket är idealiskt om du vill att gardinen ska skapa en heltäckande mörkläggning.

Enkel montering

Klassiska rullgardiner från Moogioline monteras med enkla fästen, en snygg monteringsprofil eller en vacker kassett om du vill att gardinrullen ska döljas. Rullgardinen kan piffas upp med olika dragknoppar, dekorband och andra lösningar.

En riktig klassiker

Rullgardinen är en riktig klassiker och finns i många olika utföranden, vilket ger en mängd möjligheter att styra ljuset. Välj mellan klassisk, mönstrad, transparent eller mörkläggande. Rullgardiner finns i stilren kassett och med dekorativa bottenlister.

Hållbara rullgardiner

Rullgardiner från Moogioline är OEKO-TEX-certifierade, vilket innebär att de är producerade hållbart och miljövänligt utan farliga kemikalier. Dessutom är våra rullgardiner tillverkade av återvunnen polyester, eftersom denna textil har en utmärkt och hållbar egenskap vid återvinning.

Transparens för alla behov

Tyget på rullgardinen kommer i 4 olika densiteter, som var och en har sina egna egenskaper: Transparent, Semi-transparent, Tät och Mörkläggande. Det genomskinliga och halvtransparenta tyget är bra val om du inte vill skärma av helt. Det täta tyget är ett mer fördelaktigt val om du vill ha större insynsskydd. Mörkläggningstyget är idealiskt för sovrummet, där du vill skärma av ljuset helt.

Betjäning

Moogioline rullgardiner kan väljas med 3 olika betjäningsalternativ.

Kedja: ändlös kulkedja i vit, grå eller svart plast. Metallkedja kan också väljas om så önskas. Placeras på höger eller vänster sida av rullgardinen och upphängd med hänsyn till barnsäkerhet. Det går även bra att välja en kedjespännare så att kedjan inte hänger löst.

Manuell neddragning: centrerat draghandtag på gardinlisten. Den mjuka mekanismen rullar varsamt upp gardinen på ett kontrollerat vis. Går att få med dragtofs.

Motor: vid val av motordrift används en Somfy-motor som styrs via en väggpanel eller en fjärrkontroll. Tryck bara på en knapp och låt tekniken göra jobbet åt dig.

Färger för alla

Hos Moogio kan du välja mellan fler än 200 färger och ett stort urval av handgjorda drag och detaljer. Du väljer vilket utseende dina rullgardiner ska ha – modernt och stilrent eller klassiskt och varmt?

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla rullgardiner från Moogioline är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?