Plisségardiner

Plisségardiner är ett elegant och smart solskydd för dina fönster

Elegant och smart

Välj om du vill stänga ute solen med en tät väv eller låt den filtreras genom en transparent variant. Om du vill ha en mörkläggande plisségardin väljer du en variant med dubbelväv en så kallad Duette som tar bort allt ljus samtidigt som den dessutom stänger ute både värme och kyla. Upp&Ner-plissé är ett bra alternativ om du vill sätta ett solskydd på ett vippfönster eller en dörr.

– Om du har problem med insyn rekommenderar jag en Upp&Ner-plissé. Med den här sortens plisségardin behöver du bara täcka den del av fönstret där insyn finns. En annan fin fördel är att Upp&Ner-plissén saknar draglinor. Det gör att gardinen sitter fixerad med sidolinorna och plisségardinen följer med dörren eller fönstret när du öppnar det. Smart, praktiskt och dessutom barnsäkert!

Erik Oskarsson, Moogio Göteborg

Frihängande plisségardiner

En frihängande plisségardin lämpar sig bäst till lodräta fönster oavsett om det är rektangulärt eller trekantigt. Väljer du en frihängande plissé får du en klassisk standardmodell som dras ner genom ett enkelt drag i linan. Plisségardinen kan även styras genom motor och fjärrkontroll.

Upp&Ned plisségardin

Plisségardin med Upp& Ned (Top Down/Bottom Up)-funktion är speciellt utvecklad för att ge maximal frihet när det gäller gardinens placering. Tack vare en särskild funktion kan gardinen både sänkas från toppen och höjas från botten, så att den kan placeras precis där du vill i fönstret.

Upp&Ned-plissén är byggd på samma över och underlister som de vanliga plisségardinerna. Små diskreta linor löper i sidan av gardinen som håller plissen på plats uppe eller nere. Det finns inga draglinor utan gardinen manövereras med ett mittgrepp som är monterat på listen. Vävarna finns i många olika färger, strukturer och mönster.