Duette plisségardin Luxaflex

Duette plisségardin Luxaflex

Duette är en plisségardin där snörhålen blir osynliga då de ligger mellan 2 tyglager. Detta gör att 100% mörkläggning kan uppnås även med veck. Gardinerna är också isolerande, då det bildas en liten luftficka mellan de 2 tyglagren.

Duette från Luxaflex finns i ett brett urval av tyger i vackra mönster och färger – och i olika transparens. Duette hjälper till att upprätthålla en minimalistisk look, med de små fina vecken. Alla veckade modeller, snörlösa reglage, Upp&Ned-gardiner och vanliga frihängande system finns tillgängliga för Duette-tygerna.

Färgalternativen är oändliga, det finns något för alla smaker – det garanterar vi. Duette är också det miljöriktiga valet av plisségardiner, den både isolerar, skapar en mysig känsla, sparar på värmeräkningen/kylkostnaderna och är dessutom ljudabsorberande. Duette plisségardiner kallas ibland för dubbla plisségardiner.

Den perfekta mörkläggningsgardinen

Duette är den perfekta plisségardinen om du vill ha mörkläggning, eftersom tyget är baserat på 2 lager vävnad vilket gör att ljuset kan stängas ute helt om det önskas. Tack vare de två tygskikten är Duette extra speciell, eftersom den kan skapa en mängd kombinationer av vackra färger och transparenser, som kan anpassas till din personliga inredningsstil.

Energieffektiv gardin

En av fördelarna med Duette plisségardin är att den hjälper till att göra ditt hem mer hållbart genom att minska energiförbrukningen. Detta tack vare de två lagren av tyg, eftersom det skapas en isolerande effekt mellan vävarna. Samtidigt är gardinen också ljudabsorberande och kan minska rummets akustik med upp till 60%. De enkla och rena linjerna i Duettegardinen gör den särskilt populär.

Tyger med olika funktioner

Utöver det vanliga tygutbudet finns det olika specialtextilier att välja mellan för dina Duette plisségardiner:

Duette Fixé: Fixé-konstruktionen ger tyget en jämnare fördelning av vecken, vilket ger gardinen extra stabilitet och därmed en längre livslängd.

Duette Architella: En unik lösning med fyra lager tyg och 3 luftfickor, vilket gör gardinen till en av de mest energieffektiva på marknaden, då den skapar en ännu högre isoleringsgrad med sina extra luftfickor. Konstruktionen säkerställer också att vecken aldrig dras ut.

Natt/dag: Gör det möjligt att kombinera två  tyger i samma gardin, så att det blir en färg/transparens upptill och en annan nertill.

Topar plus: En efterbehandling som görtyget en reflektion sol- och ljusstrålar effektivt, och tål bl.a. fukt. Väven är dessutom fukt- och smutsavvisande men också tvättbar. Samtidigt är det resistent mot vatten och oljebaserade vätskor.

Dust Block: Textilen är efterbehandlad så att den stöter bort rök, damm, vatten och oljebaserade vätskor som t.ex. vin och kaffe. Finishen fungerar på både fram- och baksidan och förlänger produktens livslängd.

Verosol: Tyget är en unik textil med aluminium på baksidan. Textilen reflekterar solens strålar effektivt och bidrar till att skapa ett behagligt inomhusklimat. Tyget finns i tre OH-film och finns i 6 grundfärger.

Tips: Sätt regelbundet Duettegardinen i uppdraget läge för att förlänga livslängden.

Betjäning

Duette finns tillgänglig med det revolutionerande Luxaflex SmartCord-systemet, där gardinen styrs med ett pumpsystem, så att snöret alltid håller sig kort. Den är enkel att manövrera och gör ditt fönster mycket finare, eftersom det korta snöret gör att du slipper långa trassliga sladdar på golvet eller i fönsterbrädan. Kan även manövreras med det smarta och eleganta LiteRise-systemet, där driften sker utan snören, men höjs/sänks genom att lätt trycka på bottenskenan. Gardinen kan därmed enkelt placeras exakt på den höjd du önskar.

Dessutom finns Duettegardinen med både klassiska och moderna driftsätt.

Lindrag: kan placeras på höger eller vänster sida. Den levereras i enlighet med föreskrifter om barnsäkerhet.

Kedjedrag: placering på höger eller vänster sida. Kedja i vit, grå, antracit eller svart plast. Kedjan finns också i metall. Längd: 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 och 350 cm.

Handtag: manövreras med ett eller två handtag för bredder över 128 cm. Handtaget levereras i samma färg som listfärgen, men transparent plasthandtag eller metallhandtag är också möjligt. Det går även bra att beställa en manöverstav om så önskas.

LiteRise: manövreras med eller utan handtag i metall eller transparent plast. LiteRise är en snörlös lösning där du enkelt höjer och sänker din gardin med ett handtag på listan. Gardinen stannar där du placerar den. För bredder över 160 cm, sätt alltid in två handtag.

SmartCord: Kan placeras på vänster eller höger sida. SmartCord gör att det alltid är ett kort snöre oavsett om gardinen är uppe eller nere. Med SmartCord slipper du ha ett långt snöre hängande eller liggande på fönsterbrädan.

Motor: inbyggd 12V (batteri) eller 24V DC-motor. Här kan du läsa mer om motorstyrning.

PowerView: inbyggd 18V motor, som kan styras med fjärrkontroll eller app.

Eleganta färger för hemmet

Duettegardiner från Luxaflex finns i ett brett urval av tyger i attraktiva färger och strukturer – och i flera olika transparenter. Det veckade tyget finns i bredderna 25, 32 och 64 mm som var och en passar fint till olika fönsterstorlekar.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla Duette plisségardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?