Frihängande plisségardin Luxaflex

Frihängande plisségardin Luxaflex

Plisségardiner tar väldigt lite plats och är nästan osynliga när de inte används. Och omvänt – väldigt effektiva när de ska skydda mot sol, värme, insyn eller ljus. Moogio har ett stort utbud av plisségardiner från Luxaflex för alla typer av fönster.

Välj plisségardiner från Luxaflex

Luxaflex plisségardinen är ett elegant och effektivt solskydd som passar i stort sett alla fönster och fönsterformer. Gardinen består av en över- och bottenlist i aluminium med ett veckat tyg emellan, som tar minimalt med plats i uppdraget läge. Välj bland hundratals tyger – vanligt, mönstrat eller transparent? Eller med värmereglerande tyg med baksida i pärlemor eller aluminium. Möjligheterna är många med plisségardiner från Luxaflex.

Mode som är här för att stanna

Kollektionen från Luxaflex har ett stort utbud av färgglada tyger, spännande grafiska mönster och olika vävar. Bland tygerna finns det allt från transparent till helt mörkläggande. Det finns något för varje smak och varje hem.

Anpassa detaljerna

Gardinens enkla, rena och vackra linjer är det som gör gardinen särskilt populär. Plisségardinen kan anpassas till otaliga speciella fönsterformer, vilket gör den ganska unik.

 • Topp- och bottenlister finns i vit, beige, borstad aluminium, antracitgrå, brun eller svart.
 • Tygbredden finns i 20 eller 32 mm, så du kan välja den perfekta storleken för dina fönster.
 • Färg på linan finns i vit, svart, beige eller antracit. Som standard matchar linan den valda skenfärgen.

Betjäning

Till din plisségardin har du möjlighet att välja bland ett brett utbud av olika betjäningslösningar.

Lindrag: Placering på höger eller vänster sida. Linlås eller linhållare.

Sidodrag: placering på höger eller vänster sida. Kedja i vit, grå, antracit eller svart plast. Kedjelängd: 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 125, 150, 175, 200, 250, 300 eller 350 cm. Metallkedja finns också om så önskas.

Handtag: manövreras med ett handtag i mitten av listen eller två handtag för bredder över 128 cm. Handtaget levereras som standard i samma färg som listfärgen, men transparent plasthandtag eller designmetallhandtag är också möjligt. Det går även bra att beställa en manöverstav.

LiteRise: enkel att använda med eller utan handtag i metall eller transparent plast. LiteRise är en sladdlös lösning där du enkelt höjer och sänker din gardin med ett handtag på listen. Gardinen stannar där du placerar den. För bredder över 160 cm, ha alltid 2 handtag.

SmartCord: draglina på vänster eller höger sida. SmartCord är ett system där linan alltid förblir kort, oavsett om gardinen är uppe eller nere. Med SmartCord slipper du ha en långt snöre hängande eller liggande på fönsterbrädan.

Motor: inbyggd 12V (batteri) eller 24V DC-motor.

PowerView: inbyggd 18V motor, som kan styras med fjärrkontroll eller app.

En värld av tygalternativ med olika funktioner

Utöver det vanliga tygvalet finns det olika specialtyger att välja mellan till dina plisségardiner.

Färger och tyger

 • Natt/dag: Gör det möjligt att kombinera 2 tyger i samma gardin, så att det blir en färg/transparens upptill och en annan färg längst ner.
 • Topar plus: Tyget har en bra reflektion mot sol och ljusstrålar och tål bl.a. fukt. Tyget är färdigbehandlat, så det motstår smuts och smuts bättre än tyger som inte är färdigbearbetade. Samtidigt är materialet resistent mot vatten och oljebaserade vätskor.
 • Dust Block: Textilen är efterbehandlad så att den stöter bort rök, damm, vatten och oljebaserade vätskor som t.ex. vin och kaffe. Finishen fungerar på både fram- och baksidan, och förlänger produktens livslängd.
 • Verosol: Tyget är en unik textil med aluminium på baksidan. Textilen reflekterar solens strålar effektivt och skapar ett behagligt inomhusklimat. Tyget finns i tre transparenter och finns i 6 grundfärger.

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla plisségardiner från Luxaflex är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?