Frihängande plisségardin Moogioline

Frihängande plisségardin Moogioline

Plisségardiner tar väldigt lite plats. De är nästan osynliga när de inte används. Och väldigt effektiva när de ska skydda mot sol, värme, insyn eller ljus. Moogio har ett stort utbud av plisségardiner från Moogioline för alla typer av fönster. Även med värmereglerande tyg med baksida i pärlemor eller aluminium.

Välj Moogioline plisségardiner

Plisségardiner har ett klassiskt utseende med de skarpa plissévecken som kännetecknar gardinen. Gardinen har ett stilrent uttryck när den används och i uppdraget läge sitter den diskret högst upp i fönstret.

Moderna gardiner

Väljer du plisségardiner från Moogioline får du en gardin i stilren design. Kollektionen erbjuder massor av olika tyger att välja mellan; vanlig, transparent, ljus, mörk eller mönstrad.

Gardiner för din inredningsstil

Gardinen har ett uttryck med små smala lister i aluminium. När gardinen är helt uppdragen är den i stort sett osynlig. Plisségardiner finns i många former och passar i alla fönster eftersom de kan göras som både triangulära, femkantiga, sneda – ja, allt är möjligt med Moogioline plisségardiner.

 • De flesta av Moogiolines plisségardiner är gjorda av polyester, men en del finns även i bomull. Alla tyger är lätta att rengöra.
 • Topp- och bottenlister finns i fyra standardfärger: silver, vit, svart/brun och mässing. Det går dock även att välja remsor i RAL-färg.
 • Plastkomponenter finns i grått, vitt och svart.

Gardinens enkla, rena och vackra linjer är det som gör gardinen särskilt populär.

Betjäning

Till din plisségardin har du möjlighet att välja mellan olika betjäningslösningar.

Draglina: plats på höger eller vänster sida. Draglinan evereras i enlighet med föreskrifter om barnsäkerhet.

Kedjedrag: plast- eller metallkedja som placeras på höger eller vänster sida.

Motor: inbyggd motor från Somfy. Här kan du läsa mer om motoriserad styrning.

En värld full av vackra textilier

Utforska en värld av olika textilier; vanligt, mönstrat eller transparent? Eller med värmereglerande tyg med baksida i pärlemor eller aluminium. Möjligheterna är många med plisségardiner.

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla plisségardiner från Moogioline är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?