Upp&Ned plisségardin Luxaflex

Upp&Ned-plisségardin Luxaflex

Upp&Ned-plissén är kanske vår smartaste produkt. Den har inga draglinor, utan manövreras via handtag på lamellerna. Tyget är samma som för vanliga plisségardiner. En smidig gardin som är ett perfekt skydd mot nyfikna ögon och bländande solstrålar.

Flexibla alternativ

Upp&Ned-plisségardinen är en utveckling av den traditionella gardinen. Du justerar plisségardinen med ett centrerat handtag som sitter på gardinens över- och underlist och på så sätt slipper du dragsnören. Detta gör att du kan ställa in gardinen där den behövs som mest – antingen högst upp, i mitten eller längst ner i fönstret.

Särskilt funktionell

Gardinens egenskaper löser det dagliga problemet med insyn i radhus och lägenheter på gatuplan, där du enkelt och bekvämt kan hålla bort nyfikna ögon. Plisségardinen passar också om du t.ex. har ett fönster vid ytterdörren, du bestämmer hur mycket insyn du vill ha.

Skapa din egen unika gardin

Upp&Ned-gardinen är byggd på samma övre- och underlister som med de vanliga plisségardinerna. Små diskreta linor löper i sidan av gardinen som håller plisségardinen på plats uppe eller nere. Välj bland totalt 7 olika eleganta listfärger. Tygets veckade bredder kan göras i 20 och 32 mm.

Betjäning

Välj mellan olika lösningar som passar dina behov:

LiteRise: En unik steglös betjäning där du höjer/sänker gardinen genom att trycka/dra lätt i den nedre listen. Med LiteRise slipper du linor helt och får en barnsäker lösning. Levereras med metallhandtag i underlisten – vit eller aluminium.

Lindrag: Lina med vilken du höjer och sänker gardinen.

Handtag: höj/sänk gardinen genom att dra upp/ned handtaget på listan. Du placerar helt enkelt gardinen precis där du vill ha den. Även denna lösning är utan draglinor, vilket är en vilket gör den barnsäker.

PowerView: Med PowerView för din Upp&Ned-plisségardin kan du styra dina gardiner med en fjärrkontroll eller app.

Ett stort urval av vackra färger

Tygerna finns i många olika färger, texturer och mönster. Dessutom finns gardinen med en speciellt utvecklad väv med metalliserad baksida, framtagen för motverka bländning i TV- och datorskärm utan att stänga ute dagsljus och utsikt.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio och Luxaflex:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla Upp&Ned plisségardiner från Luxaflex är specialtillverkade och blir unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?