Rullgardiner takfönster Velux

Rullgardiner takfönster Velux

Hos Moogio kan du beställa alla typer av gardiner för takfönster från Velux eller andra tillverkare. Både invändiga och utvändiga gardiner finns för alla typer. Vi behöver bara veta fönstertyp och modellbeteckning, sedan är det bara att välja färg, och så är gardinerna på väg.

Världens största tillverkare av takfönster, Velux, erbjuder ett fantastiskt utbud av gardiner, som bygger på samma eleganta danska design och kvalitet som fönstren är kända för. Velux gardiner för Velux takfönster – mer naturligt blir det inte.

 

Skräddarsydda rullgardiner

Det som gör Velux rullgardiner speciella är att de är anpassade till Velux egenutvecklade takfönster som de tillverkar själva. Det betyder för dig att du får en rullgardin som är gjord unikt för den fönstermodell du har från Velux och därmed passar perfekt till ditt fönster.

Hållbart producerat

Rullgardiner från Velux är OEKO-TEX-certifierade, vilket innebär att de produceras hållbart och miljövänligt utan skadliga kemikalier.

Transparent eller mörkläggning

Tyget på rullgardinen kommer i 5 olika densiteter, som var och en har sina egna egenskaper:

 • Genomskinlig
 • Halvt enomskinlig
 • Ogenomskinlig
 • Ljustät
 • Mörkläggande

De mindre ljustäta tygerna är bra val om du inte vill skärma av helt, eftersom dessa ger fortfarande ger viss utsikt. Det mer ljustäta tyget är ett mer fördelaktigt val om du vill skärma av ljuset lite mer och mörkläggningstyget är idealiskt för sovrummet där du vill skärma av ljuset helt.

Velux mörkläggningsrullgardiner har en reflekterande aluminiumbeslag på baksidan av gardinen som reflekterar solljus på sommaren och hjälper till att hålla värmen på vintern.

Betjäning

Velux rullgardiner kan väljas med 3 olika betjäningsalternativ.

Manuell manövrering: Manuellt manövrerade gardiner hanteras enkelt med händerna. Handtag och sidoskenor säkerställer en enkel och problemfri betjäning, samt flexibel placering av gardinerna.

Elektriskt motor: Fjärrstyrda och elektriska mörkläggningsrullgardiner manövreras med den kontrollenhet (med pekskärm) som medföljde ditt VELUX INTEGRA takfönster – en smart lösning som du enkelt fjärrstyr dina solskydd med. VELUX INTEGRA kontrollenhet har en uppsättning förinställda program för vardagskomfort och bättre inomhusklimat. Du kan manövrera solskyddet från vilken plats som helst i rummet och välja en av alla möjligheter som finns med de förinställda programmen, som t ex  möjligheten att programmera solskydden att höjas och sänkas vid bestämda klockslag. Vid behov kan solskyddet också höjas och sänkas manuellt.

Solcellsdriven batterimotor: Solcellsdrivna gardiner från VELUX ger dig möjlighet att kontrollera dina gardiner utan att behöva stå bredvid dem. Enkel installation utan kablar.

Ett stort urval av vackra färger

Med en Velux rullgardin kan du välja mellan hundratals färger. Du väljer själv vilket uttryck dina rullgardiner ska ha – modernt och stilrent eller klassiskt och varmt? Rullgardiner från Velux finns med sidolister och bottenskena i antingen borstad eller vitlackerad aluminium.

Tips för att mäta

För bästa resultat rekommenderar vi alltid att någon av våra kunniga medarbetare kommer hem till dig och tar mått och hjälper till med monteringen. Om du vill mäta själv kommer här några tips från Moogio:

 1. Mät alla fönster mycket noggrant. Mät fönstret horisontellt längst upp, i mitten och längst ner. Mät även fönstret vertikalt på vänster och höger sida, samt i mitten.
 2. Slutför mätningen genom att även mäta fönstret diagonalt. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller inte.
 3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med gardinen fäst ovanför själva fönstret.
 4. Om din gardin inte dras rakt upp kan det vara så att fönstret är något snett.

Tänk även på detta!

 • Är dina fönsterkarmar raka?
 • Var ska gardinerna monteras? Inne i fönsterkarmen, utanför fönsterkarmen, i en nisch eller på väggen?
 • Vilka gardiner har ett litet avstånd mellan textilen och fönsterkarmen, vilket kan ge ett litet ljusinsläpp?

Pris och leverans?

Alla gardiner från Velux är måttbeställda och tillverkas unikt för just ditt fönster. Pris och leveranstid varierar därför beroende på storlek och vilka val som görs. Kontakta din närmaste Moogiobutik så hjälper vi dig med allt du behöver veta inför ditt köp.

Vill du att vi hjälper till?

 • Boka ett kostnadsfritt möte med oss
 • Rådgivning och inspiration
 • Vi träffas digitalt, i butik eller hemma hos dig

  Privatperson eller företag?