En stor liten markis – möt kundernas favorit MX-990

Att MX-990 är vår mest populära markismodell är egentligen inte så konstigt. Med sina stilrena linjer, smäckra mått och stora omfång är det en markis fylld av funktion, formstark design och tålig konstruktion. Allt i en kompakt och skräddarsydd förpackning. Lär känna MX-990 nedan, eller kontakta din närmaste butik för personlig rådgivning och inspiration.

En riktigt stor markis.
I en liten förpackning.

MX-990 är en stor helkassettmarkis. Med sin maxbredd på fem meter och utfall på tre passar den därför de flesta uteplatser och balkonger. Samtidigt gör dess innovativa kassett inget väsen av sig i infällt läge. Svaret ligger i dess unika konstruktion, som satt en ny standard för moderna helkassettmarkiser.

12,5 cm liten. 15 kvadratmeter stor.

Många gånger tar markisens kassett mycket plats. Särskilt för helkassettmarkiser, där markisen ska döljas helt i infällt läge. Men det gäller inte för MX-990. Genom sin sinnrika design – med kanthängda vikarmar och kurvad front – bygger MX-990 kassett endast 12,5 cm på höjden. Ändå kan duken täcka upp till hela 15 kvadratmeter.

Kvalitet, i varje detalj.

MX-990 är en högkvalitativ markis där varje komponent bidrar. Hela konstruktionen, inklusive vikarmar och front, är tillverkad i aluminium. Vikarmarna är dessutom utrustade med en kraftig fjäder som är förbunden med – inte bara en – utan två kedjor i rostfritt stål.

Fulländad styrka och stilren design, med bionic tenders.

För att ta din MX-990 till nästa nivå kan du dessutom beställa den med tillvalet ”bionic tenders”. Då är stålkedjorna i lederna utbytta mot ett extremt hållbart kompositmaterial. En detalj som både förhöjer utseende och hållbarhet. Markiser med bionic tenders får dessutom hela tjugo års garanti på konstruktionen, istället för fem år som är standard.

Ett oöverträffat färgspektrum

MX-990 tillverkas som standard i sju stilrena och moderna färger. Till det kan du välja bland fler än 200 dukfärger och mönster från kvalitetstillverkare för att få just det utseende du önskar. Om du är ute efter en exakt look kan du dessutom, som tillval, skräddarsy utseendet ytterligare genom att lackera din MX-990 i exakta den RAL-kulör du vill ha.

Vindtålig och stark, oavsett var den monteras.

MX-990 smäckra mått och kompakta kassett till trots, är den lika vindtålig som våra övriga terrassmarkiser. Precis som våra andra markiser lever MX-990 upp till vindmotståndsklass 2. Det innebär att den, i utfällt läge, klarar vindstyrkor på mellan 7,5 och 10,4 sekundmeter.

Montera två eller flera för stora terrasser.

Moderna hus har ofta stora terrasser och fönster. Då behövs även ett modernt och funktionellt solskydd, inte sällan längs hela väggen. Med flera markiser monterade bredvid varandra får du ett mycket fint och måttbeställt solskydd.

Öka komforten med automatisering och fjärrstyrning.

För extra komfort kan du enkelt koppla på fjärrstyrning med fjärrkontroll, appstyrning eller röststyrning. Du kan dessutom koppla på en sol- och vindsensor eller skaksensor för att automatisera styrningen av markisen och undvika skador.

Vi hjälper till!

Få tips och råd i din närmaste butik

Vill du veta mer om våra kvalitetsmarkiser eller få tips, råd och inspiration från en expert? Då är du varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt hembesök. Du är också varmt välkommen att besöka din närmaste Moogio-butik, så hjälper vi dig vidare. Välkommen till oss på Moogio!